objednať časopis
všetky kategórie

Už ste grilovali králičie mäso, chlebové placky, pstruha na kapuste, či ananás? Najvyšší čas vyskúšať... Neobanujete!

KRÁLIČÍ BURGER SO SLANINOU, SYROM A S HORČICOVOU OMÁČKOU

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, GRILOVANIE 10 MINÚT

POTREBUJETE:

  • 500 g králičieho mäsa
  • 125 g bravčovej slaniny
  • pár lístkov saturejky
  • 4 plátky údeného syra
  • 8-12 plátkov slaniny
  • 4 obľúbené žemle
  • 150 g majonézy alebo plnotučného jogurtu
  • 1-2 lyžice hrubozrnnej horčice
  • med podľa chuti
  • pár šalátových listov
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej
Hamburger s králičím mäsom.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

POSTUP:

  1. Studené králičie mäso striedavo pomeľte s kúskami bravčovej slaniny a pár lístkami saturejky. Zmes premieste a vypracujte 4 rovnako veľké fašírky. Do stredu každej urobte z jednej strany priehlbinu. Vďaka tomu fašírky pri opekaní „nenapučia“. Dbajte na to, aby mäso zostalo počas spracovania studené, keďže obsahuje voľnú slaninu, ktorá nesmie začať uvoľňovať tuk.
  2. Fašírky osoľte, okoreňte a opečte na grile alebo grilovacej panvici z oboch strán (spolu to môže trvať okolo 10 minút), ku koncu mäso prikryte plátkom syra. Zo začiatku opekania mäso k panvici alebo ku grilu pritlačte. Plátky slaniny krátko opečte z oboch strán.
  3. Žemle rozkrojte, z vnútornej strany ich opečte na tuku, bohato potrite omáčkou z majonézy alebo jogurtu, horčice a medu a vložte medzi ne mäso so syrom, slaninu a šalátové listy.

Na ďalšej strane nájdete recept na plnené grilované chlebové placky >>>

Kategórie