KRÁLIČÍ BURGER SO SLANINOU, SYROM A S HORČICOVOU OMÁČKOU
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, GRILOVANIE 10 MINÚT
POTREBUJETE:
- 500 g králičieho mäsa
- 125 g bravčovej slaniny
- pár lístkov saturejky
- 4 plátky údeného syra
- 8-12 plátkov slaniny
- 4 obľúbené žemle
- 150 g majonézy alebo plnotučného jogurtu
- 1-2 lyžice hrubozrnnej horčice
- med podľa chuti
- pár šalátových listov
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
POSTUP:
- Studené králičie mäso striedavo pomeľte s kúskami bravčovej slaniny a pár lístkami saturejky. Zmes premieste a vypracujte 4 rovnako veľké fašírky. Do stredu každej urobte z jednej strany priehlbinu. Vďaka tomu fašírky pri opekaní „nenapučia“. Dbajte na to, aby mäso zostalo počas spracovania studené, keďže obsahuje voľnú slaninu, ktorá nesmie začať uvoľňovať tuk.
- Fašírky osoľte, okoreňte a opečte na grile alebo grilovacej panvici z oboch strán (spolu to môže trvať okolo 10 minút), ku koncu mäso prikryte plátkom syra. Zo začiatku opekania mäso k panvici alebo ku grilu pritlačte. Plátky slaniny krátko opečte z oboch strán.
- Žemle rozkrojte, z vnútornej strany ich opečte na tuku, bohato potrite omáčkou z majonézy alebo jogurtu, horčice a medu a vložte medzi ne mäso so syrom, slaninu a šalátové listy.
Na ďalšej strane nájdete recept na plnené grilované chlebové placky >>>