Mäso osušte

Keď je mäso vlhké, skôr sa dusí ako spáli, čo vedie k nedostatku karamelizácie a výraznej chuti, ktorá je s ním spojená. Osušením mäsa papierovými utierkami odstránite prebytočnú vlhkosť a umožníte, aby sa povrch dostal do priameho kontaktu s vysokou teplotou grilu, výsledkom čoho je krásna hnedá kôrka a lepšia chuť, radí portál Poľovníctvo a Rybárstvo.

Hlavne to neprežente.
Zdroj: Shutterstock

Po druhé, sušenie mäsa pomáha dosiahnuť lepšiu štruktúru. Keď je povrch suchý, podporuje Maillardovu reakciu, chemický proces, ktorý nastáva, keď bielkoviny a cukry reagujú pri vysokej teplote. Táto reakcia prispieva k rozvoju bohatých, komplexných chutí a lahodne chrumkavej textúry na vonkajšej strane mäsa.

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>