Reklama

Marhuľový POSÚCH S MRVENIČKOU: Generáciami overený RECEPT

Marhuľový posúch

Zdroj: archív Dobré jedlo

Reklama

Nadýchané cesto, šťavnaté marhule a chrumkavá mrvenička. Tradičný recept na posúch je síce jednoduchý, ale výsledok je geniálny!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ovocné koláče zo sezónneho ovocia: Tieto RECEPTY milujeme!

    MARHUĽOVÝ POSÚCH

    ZA PLECH, PRÍPRAVA 30 MINÚT + KYSNUTIE 45 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

    Potrebujete:

    • 20 marhúľ
    • 150 ml mlieka
    • 1 lyžica kryštálového cukru
    • 20 g droždia
    • 300 g polohrubej múky
    • štipka soli
    • 50 ml oleja
    • 1 vajce

    NA TVAROHOVÚ PLNKU:

    • 250 g hrudkového tvarohu
    • 80 g práškového cukru
    • štipka mletej vanilky
    • 1-2 žĺtky

    NA POSÝPKU:

    • 3 lyžice kryštálového cukru
    • 3 lyžice hrubej múky
    • 3 lyžice masla

    POSTUP:

    1. Pripravte kvások: Zmiešajte vlažné mlieko, cukor, droždie a nechajte 15 minút na teplom mieste vzísť. Do väčšej misy dajte múku, soľ, olej, vajce a pridajte kvások. Všetko spolu dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto, a nechajte ho prikryté kysnúť asi 45 minút.
    2. Zatiaľ pripravte tvarohovú plnku: Jednoducho zmiešajte všetky suroviny. Na posýpku zmiešajte múku, cukor, maslo, aby vznikla mrvenička.
    3. Plech (38 x 25 cm) vymažte olejom a roztiahnite naň cesto po celom obvode. Rozotrite naň tvarohovú plnku, na ňu poukladajte rozpolené marhule a posypte mrveničkou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 25 minút.

    Viac letných receptov z Dobrého jedla: