Marhuľový POSÚCH S MRVENIČKOU: Generáciami overený RECEPT
31. 7. 2023, 13:15 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: archív Dobré jedlo
Reklama
Nadýchané cesto, šťavnaté marhule a chrumkavá mrvenička. Tradičný recept na posúch je síce jednoduchý, ale výsledok je geniálny!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
49 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Ovocné koláče zo sezónneho ovocia: Tieto RECEPTY milujeme!MARHUĽOVÝ POSÚCH
ZA PLECH, PRÍPRAVA 30 MINÚT + KYSNUTIE 45 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 20 marhúľ
- 150 ml mlieka
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 20 g droždia
- 300 g polohrubej múky
- štipka soli
- 50 ml oleja
- 1 vajce
NA TVAROHOVÚ PLNKU:
- 250 g hrudkového tvarohu
- 80 g práškového cukru
- štipka mletej vanilky
- 1-2 žĺtky
NA POSÝPKU:
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 3 lyžice hrubej múky
- 3 lyžice masla
POSTUP:
- Pripravte kvások: Zmiešajte vlažné mlieko, cukor, droždie a nechajte 15 minút na teplom mieste vzísť. Do väčšej misy dajte múku, soľ, olej, vajce a pridajte kvások. Všetko spolu dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto, a nechajte ho prikryté kysnúť asi 45 minút.
- Zatiaľ pripravte tvarohovú plnku: Jednoducho zmiešajte všetky suroviny. Na posýpku zmiešajte múku, cukor, maslo, aby vznikla mrvenička.
- Plech (38 x 25 cm) vymažte olejom a roztiahnite naň cesto po celom obvode. Rozotrite naň tvarohovú plnku, na ňu poukladajte rozpolené marhule a posypte mrveničkou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 25 minút.
Viac letných receptov z Dobrého jedla: