„Ovocie na grilovačku vyberajte vždy tvrdšie a nie vodnaté. Inak sa vám rozpadne,“ radí Marcel Ihnačák, od ktorého máme tento skvelý recept na ŠPÍZY. Určite si ich ugrilujte!

Špízy s kravským syrom, prosciuttom a ovocím

Špízy podľa Marcela Ihnačáka chutia ako sen.
Špízy podľa Marcela Ihnačáka chutia ako sen.
Zdroj: Dobré jedlo/MICHAL SMRCOK

4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, GRILOVANIE 3 MINÚTY

Potrebujete:

  • 1 ananás
  • 1 mango
  • hrudka kravského syra
  • 3 plátky prosciutta
  • orechový olej (ak nemáte, použite olivový)
  • trochu čerstvého tymianu
  • šťava z citróna alebo limety
  • za hrsť rukoly a zopár jahôd na podávanie
Torta s jahodami.
Čítajte viac
Najlepšie JAHODOVÉ KOLÁČE: Báječné RECEPTY z Dobrého jedla, ktoré vyťahujeme každú sezónu!

POSTUP:

  1. Ananás a mango olúpte a nakrájajte na kocky. Na rovnaké kúsky nakrájajte kravský syr a obaľte ich v nakrájaných plátkoch prosciutta. Takto pripravené kúsky striedavo napichujte na špajdle.
  2. Rozpálený gril dobre potrite olejom, aby sa naň špízy neprilepili. Grilujte 2-3 minúty, nezabudnite ich otáčať a ešte pred dokončením ich priamo na grile pokvapkajte orechovým olejom.
  3. Na tanier dajte umytú rukolu a jahody, pridajte špízy, posypte tymianom a dochuťte citrónovou šťavou. Môžete podávať!

Článok s receptami pokračuje na ďalšej strane >>>