„Ovocie na grilovačku vyberajte vždy tvrdšie a nie vodnaté. Inak sa vám rozpadne,“ radí Marcel Ihnačák, od ktorého máme tento skvelý recept na ŠPÍZY. Určite si ich ugrilujte!
Špízy s kravským syrom, prosciuttom a ovocím

Špízy podľa Marcela Ihnačáka chutia ako sen.
Zdroj: Dobré jedlo/MICHAL SMRCOK
4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, GRILOVANIE 3 MINÚTY
Potrebujete:
- 1 ananás
- 1 mango
- hrudka kravského syra
- 3 plátky prosciutta
- orechový olej (ak nemáte, použite olivový)
- trochu čerstvého tymianu
- šťava z citróna alebo limety
- za hrsť rukoly a zopár jahôd na podávanie
POSTUP:
- Ananás a mango olúpte a nakrájajte na kocky. Na rovnaké kúsky nakrájajte kravský syr a obaľte ich v nakrájaných plátkoch prosciutta. Takto pripravené kúsky striedavo napichujte na špajdle.
- Rozpálený gril dobre potrite olejom, aby sa naň špízy neprilepili. Grilujte 2-3 minúty, nezabudnite ich otáčať a ešte pred dokončením ich priamo na grile pokvapkajte orechovým olejom.
- Na tanier dajte umytú rukolu a jahody, pridajte špízy, posypte tymianom a dochuťte citrónovou šťavou. Môžete podávať!