objednať časopis
všetky kategórie

Brownies naň upečte pokojne deň-dva pred rodinnou grilovačkou. A potom už len grilujte a dolaďujte.

"A keď nestíhate upiecť brownies, ku grilovanému ovociu a mascarpone pokojne nalámte svoje obľúbené sušienky," radí známy šéfkuchár Jozef Riska.

Brownies s grilovaným ovocím a mascarpone

Známy slovenský šéfkuchár Jozef Riska s  rodinou predstavili čitateľom mesačníka Dobré jedlo na záhrade svojho rodinného domu v Moste pri Bratislave zopár chutných tipov na letnú grilovačku.
Známy slovenský šéfkuchár Jozef Riska s rodinou predstavili čitateľom mesačníka Dobré jedlo na záhrade svojho rodinného domu v Moste pri Bratislave zopár chutných tipov na letnú grilovačku.
Zdroj: Matej Kalina

PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT + GRILOVANIE 5 MINÚT

Potrebujete:

Na brownies:

  • 1 avokádo (výborne chutí aj s cviklou)
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica medu
  • 1 hrnček trstinového cukru (plus trocha vanilkového)
  • 1 hrnček hladkej špaldovej múky
  • 250 g horkej čokolády (70-percentnej)
  • asi pol hrnčeka vody

Na krém z mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • trstinový cukor podľa chuti
  • trocha mletej vanilky
  • šťava z limety

Na ozdobu:

  • ananás, nektárinky, broskyne na grilovanie
  • jablko a čokoláda na ozdobu
Dorotina karamelová torta chutí božsky. Po fotení sme ju zhltli ako nič!
Čítajte viac
Slávny BANOFEE PIE: Vynikajúci KARAMELOVÝ KOLÁČ urobte podľa ženy známeho šéfkuchára!

POSTUP:

  1. Brownies upečte pokojne deň-dva vopred: Avokádo očistite a dajte do misy. Pridajte vajcia a med, dobre vyšľahajte. Prisypte cukor a múku. Nakoniec vmiešajte roztopenú čokoládu a vodu. Hmotu vylejte do formy (24 x 24 cm) vystlanej papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi 20 minút. Pozor, aby sa brownies nevysušili.
  2. Ugrilujte ovocie: Ananás, nektárinky, broskyne očistite, ľubovoľne nakrájajte a grilujte 1-2 minúty z oboch strán.
  3. Urobte krém z mascarpone: Iba vidličkou dobre premiešajte všetky suroviny a do servírovania dajte zachladiť.
  4. Do misky rozložte ugrilované ovocie, naň za lyžicu-dve ochuteného mascarpone a menšie kúsky brownies. Nakoniec dezert ozdobte jablkom nakrájaným na tenké pásiky a nastrúhanou čokoládou. 

Už ste počuli náš podcast?

Ďalšie tipy z Dobrého jedla:

Čítajte viac
Fantastický MANDĽOVO-REBARBOROVÝ LINECKÝ KOLÁČ: Upečte ho čím skôr
Čokoládová torta bez lepku.
Čítajte viac
ČOKOLÁDA na DLHOVEKOSŤ? Áno, ale POZOR, aby ste to neprehnali!
Bencovje grunt - zážitkové varenie či výroba vlastnej keramiky, ako za čias Rakúsko - uhorskej monarchie v pozostalosti po bojničanovi Štefanovi Bencovi, ktorí na tomto gazdovstve žil aj so svojou rodinou. Majitelia pre mesačník Dobré jedlo pripravili niekoľko tradičných receptov. Na snímke je hrnčekový jablkový koláč s marhuľovým lekvárom a čokoládovou posýpkou.
Čítajte viac
HRNČEKOVÁ TORTA s jablkami: Chutí fantasticky a hotovú ju máte za 40 MINÚT!
Taká divčenská nežnôstka.
Čítajte viac
Jedinečné TORTY od Slovenky Wery: Jej sladké umenie konkuruje zahraničným cukrárom
Viki Ráková si užíva dobré jedlo a čas s rodinou na vynovenej terase.
Čítajte viac
Terasová SEZÓNA ZAHÁJENÁ: Pozrite, ako si svoju KRÁSNU OÁZU pokoja vychutnáva VIKI RÁKOVÁ!
Dorotina karamelová torta chutí božsky. Po fotení sme ju zhltli ako nič!
Čítajte viac
Slávny BANOFEE PIE: Vynikajúci KARAMELOVÝ KOLÁČ urobte podľa ženy známeho šéfkuchára!
Inšpiratívne lupene kvetov
Čítajte viac
NAMIESTO TORTY BÁBIKA: Páčila by sa vám na svadbu či narodeninovú oslavu?