Reklama

TOTO je DOBROTA! Paradajky naplňte syrom a potom ich UGRILUJTE, oblízali sme si prsty

Grilované paradajky plnené kozím syrom sú neskutočná dobrota!

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Recept na tieto fantastické grilované paradajky máme od najznámejšieho pestovateľa paradajok na Slovensku Zsolta Bindicsa. Ochutnali sme ich uňho doma a odvtedy si ich grilujeme aj my. Pridajte sa! Príprava je veľmi jednoduchá.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Grilované PARADAJKY: Musíte vyskúšať, oblížete si prsty!
    Zdroj: NMH

    „Na grilovanie paradajok v celku, ktoré niečím plníte, vyberajte hranaté kokteilové, napríklad druh Papaletto. Bez problémov ich môžete opekať z každej strany – na rošte stoja, nezošmyknú sa vám. Okrem toho majú pevnú dužinu, takže ju ľahko vydlabete," radí Zsolt. A páči sa, tu je jeho RODINNÝ RECEPT na GRILOVANÉ PARADAJKY.

    Grilované paradajky plnené syrom

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Majiteľ pestovateľskej firmy Veselá paradajka pripravil spoločne s rodinou pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo zopár svojich obľúbených receptov s použítím paradajok. Na snímke sú grilované paradajky plnené kozím syrom.

    2-3 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, GRILOVANIE 4 MINÚTY

    Potrebujete:

    • 10 paradajok (kokteilových hranatých)
    • 100 g fety alebo mäkkého kozieho syra
    • pažítka
    • soľ podľa chuti
    • olivový olej
    • opečený chlieb a šalát na podávanie

    POSTUP:

    1. Z paradajok odrežte hlavičky a vyberte dužinu. Syr roztlačte vidličkou a vmiešajte nasekanú pažítku a soľ podľa chuti. Zmesou naplňte paradajky, pokvapkajte ich olejom a grilujte 3-4 minúty.
    2. Grilované paradajky podávajte s dobrým šalátom a opečeným chlebíkom. Dobrú chuť!

    Sú veľmi zdravé!

    Obsah lykopénu, super zdravého antioxidantu v paradajkách, sa zvyšuje ich tepelnou úpravou a na jeho vstrebanie sú nevyhnutné tuky. My používame kvalitný olivový olej,“ hovorí skúsený farmár. Okrem toho, paradajky pôsobia preventívne proti RAKOVINE, CUKROVKE, SRDCOVO-CIEVNYM OCHORENIAM... Doprajte si PRETO PARADAJKY KAŽDÝ DEŇ... a nezabúdajte na olej.

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.