„Na grilovanie paradajok v celku, ktoré niečím plníte, vyberajte hranaté kokteilové, napríklad druh Papaletto. Bez problémov ich môžete opekať z každej strany – na rošte stoja, nezošmyknú sa vám. Okrem toho majú pevnú dužinu, takže ju ľahko vydlabete," radí Zsolt. A páči sa, tu je jeho RODINNÝ RECEPT na GRILOVANÉ PARADAJKY.
Grilované paradajky plnené syrom
2-3 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, GRILOVANIE 4 MINÚTY
Potrebujete:
- 10 paradajok (kokteilových hranatých)
- 100 g fety alebo mäkkého kozieho syra
- pažítka
- soľ podľa chuti
- olivový olej
- opečený chlieb a šalát na podávanie
POSTUP:
- Z paradajok odrežte hlavičky a vyberte dužinu. Syr roztlačte vidličkou a vmiešajte nasekanú pažítku a soľ podľa chuti. Zmesou naplňte paradajky, pokvapkajte ich olejom a grilujte 3-4 minúty.
- Grilované paradajky podávajte s dobrým šalátom a opečeným chlebíkom. Dobrú chuť!
Sú veľmi zdravé!
„Obsah lykopénu, super zdravého antioxidantu v paradajkách, sa zvyšuje ich tepelnou úpravou a na jeho vstrebanie sú nevyhnutné tuky. My používame kvalitný olivový olej,“ hovorí skúsený farmár. Okrem toho, paradajky pôsobia preventívne proti RAKOVINE, CUKROVKE, SRDCOVO-CIEVNYM OCHORENIAM... Doprajte si PRETO PARADAJKY KAŽDÝ DEŇ... a nezabúdajte na olej.