Raňajky, či dezert? PALACINKOVÁ TORTA S MALINOVÝM KRÉMOM môže byť oboje!
21. 7. 2023, 6:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Poteší na narodeniny, len tak na víkend, alebo aj na bombastické raňajky. Recept na palacinkovú tortu s malinovým krémom od cukrárky Veroniky Kollárovej si obľúbia všetci vaši maškrtníci!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ
Galéria k článku
25 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Nezabudnuteľné RETRO ZÁKUSKY: Tieto nesmú chýbať na žiadnej svadbe ani oslave!PALACINKOVÁ TORTA S MALINOVÝM KRÉMOM
Zdroj: Laura Witteková
Palacinková torta s malinovým krémom.
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT + TUHNUTIE
Potrebujete:
Na cesto:
- 6 veľkých vajec
- 170 g smotanového syra
- štvrť lyžičky mandľového extraktu
- 85 g mandľovej múky
- 2 lyžice práškového cukru
- olej na vysmážanie
Na malinový krém:
- 500 ml šľahačkovej smotany 40-percentnej
- 50 g práškového cukru
- 250 g jemného tučného tvarohu
Na malinový kompót:
- 340 g mrazených malín
- 2-4 lyžice krupicového cukru
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- pol lyžičky limetkovej kôry
POSTUP:
- Všetky ingrediencie na cesto (okrem oleja) vložte do mixéra a mixujte pri vysokej rýchlosti, kým nie je cesto hladké a homogénne.
- Panvicu s priemerom 15 cm potrite olejom, zahrejte, vlejte malú naberačku cesta a krúživým pohybom rozlejte cesto po celej panvici. Z tohto množstva upečiete približne 10-11 menších, ale hrubších palaciniek. Palacinky nechajte vychladnúť.
- Pripravte malinový kompót: Do hrnca vsypte maliny, pridajte cukor a priveďte do varu. V lyžici vody rozmiešajte škrob a vlejte ho k malinám. Dobre premiešajte a nechajte pár sekúnd prevrieť. Odstavte, pridajte limetkovú kôru a nechajte vychladnúť.
- Pripravte krém: Do misy vlejte šľahačkovú smotanu, pridajte cukor a šľahajte do polotuha. Pridajte tvaroh a vyšľahajte na pevné špičky. Polovicu krému odložte do chladničky a do druhej zamiešajte približne polovicu pripraveného malinového kompótu.
- Na podnos položte prvú palacinku, potrite ju malinovým krémom a prikryte ďalšou palacinkou. Takto postupujte so všetkými palacinkami. Palacinky vložte na pol hodiny do chladničky, aby trošku stuhli. Potom ich vyberte a potrite boky aj povrch bielym krémom. Znova vložte na 30 minút do chladničky. Vyberte, ozdobte malinami a môžete podávať.
Čítajte viac z Dobrého jedla: