Reklama

Raňajky, či dezert? PALACINKOVÁ TORTA S MALINOVÝM KRÉMOM môže byť oboje!

Palacinková torta s malinovým krémom.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama

Poteší na narodeniny, len tak na víkend, alebo aj na bombastické raňajky. Recept na palacinkovú tortu s malinovým krémom od cukrárky Veroniky Kollárovej si obľúbia všetci vaši maškrtníci!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nezabudnuteľné RETRO ZÁKUSKY: Tieto nesmú chýbať na žiadnej svadbe ani oslave!

    PALACINKOVÁ TORTA S MALINOVÝM KRÉMOM

    Zdroj: Laura Witteková

    Palacinková torta s malinovým krémom.

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT + TUHNUTIE

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 6 veľkých vajec
    • 170 g smotanového syra
    • štvrť lyžičky mandľového extraktu
    • 85 g mandľovej múky
    • 2 lyžice práškového cukru
    • olej na vysmážanie

    Na malinový krém:

    • 500 ml šľahačkovej smotany 40-percentnej
    • 50 g práškového cukru
    • 250 g jemného tučného tvarohu

    Na malinový kompót:

    • 340 g mrazených malín
    • 2-4 lyžice krupicového cukru
    • 1 lyžička kukuričného škrobu
    • pol lyžičky limetkovej kôry

    POSTUP:

    1. Všetky ingrediencie na cesto (okrem oleja) vložte do mixéra a mixujte pri vysokej rýchlosti, kým nie je cesto hladké a homogénne.
    2. Panvicu s priemerom 15 cm potrite olejom, zahrejte, vlejte malú naberačku cesta a krúživým pohybom rozlejte cesto po celej panvici. Z tohto množstva upečiete približne 10-11 menších, ale hrubších palaciniek. Palacinky nechajte vychladnúť.
    3. Pripravte malinový kompót: Do hrnca vsypte maliny, pridajte cukor a priveďte do varu. V lyžici vody rozmiešajte škrob a vlejte ho k malinám. Dobre premiešajte a nechajte pár sekúnd prevrieť. Odstavte, pridajte limetkovú kôru a nechajte vychladnúť.
    4. Pripravte krém: Do misy vlejte šľahačkovú smotanu, pridajte cukor a šľahajte do polotuha. Pridajte tvaroh a vyšľahajte na pevné špičky. Polovicu krému odložte do chladničky a do druhej zamiešajte približne polovicu pripraveného malinového kompótu.
    5. Na podnos položte prvú palacinku, potrite ju malinovým krémom a prikryte ďalšou palacinkou. Takto postupujte so všetkými palacinkami. Palacinky vložte na pol hodiny do chladničky, aby trošku stuhli. Potom ich vyberte a potrite boky aj povrch bielym krémom. Znova vložte na 30 minút do chladničky. Vyberte, ozdobte malinami a môžete podávať.

    Čítajte viac z Dobrého jedla: