Reklama

Milované KRÉMEŠE: Ktorý RECEPT vám je najviac po chuti?

Chorvátska krémšnita.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama

Keď vyskúšate jeden z našich receptov na krémeše, na tie z cukrárne už ani len nepomyslíte!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nezabudnuteľné RETRO ZÁKUSKY: Tieto nesmú chýbať na žiadnej svadbe ani oslave!

    SLOVENSKÝ KRÉMEŠ

    20 KUSOV, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

    Potrebujete:

    • 500 g lístkového cesta
    • 1 l mlieka
    • 3 balíčky vanilkového pudingu
    • 150 g krupicového cukru
    • 2 vajcia
    • 500 g 44-percentnej šľahačkovej smotany
    • 150 g 54-percentnej čokolády
    • 50 g masla

    POSTUP:

    1. Cesto rozdeľte na polovice a každú polovicu rozvaľkajte na veľkosť klasického plechu. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie a popichajte vidličkou. Plech vložte do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečte približne 10 – 15 minút dozlatista. Takto upečte aj druhú polovicu cesta.
    2. Do misky vlejte 200 ml mlieka, pridajte pudingy, polovicu cukru, žĺtky a dobre rozmiešajte. Zvyšné mlieko s druhou polovicou cukru vlejte do hrnca a zohrejte pod bod varu. Zohriate mlieko za stáleho miešania vlejte k pudingovej zmesi. Prelejte späť do hrnca a uvarte hladký puding. Preložte do čistej misy, prikryte fóliou a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí dobre prešľahajte a jemne zapracujte vyšľahané bielky. Takto pripravený krém rovnomerne rozotrite na spodný plát cesta. Vložte do chladničky aspoň na hodinu.
    3. Vyšľahajte smotanu na pevné špičky a rozotrite na vychladnutý a stuhnutý vanilkový krém. Opäť vložte do chladničky.
    4. Čokoládu na polevu spolu s maslom roztopte nad vodnou parou, nechajte 2 minúty chladnúť a rozotrite po vrchnom pláte upečeného cesta. Polevu nechajte 10 minút tuhnúť a potom plát rozkrájajte na štvorce. Štvorce cesta poukladajte na šľahačkovú vrstvu a podľa nich koláč nakrájajte.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Koláče z plechu zasýtia celú rodinu: Ktorý upečiete ako prvý?

      CHORVÁTSKA KREMŠNITA

      Zdroj: LAURA WITTEKOVA

      chorvátska kremšnita

      20 KUSOV, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

      Potrebujete:

      • 500 g lístkového cesta
      • 1 l mlieka
      • 8 žĺtkov
      • 200 g krupicového cukru
      • 150 g hladkej bielej múky
      • 1 lyžica vanilkovej pasty
      • 250 g šľahačkovej smotany
      • práškový cukor na posypanie

      POSTUP:

      1. Cesto rozdeľte na polovice alebo použite už vyvaľkané cesto. Obe polovice cesta rozvaľkajte na veľkosť klasického plechu. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie a popichajte vidličkou. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte približne 10 – 15 minút, aby bol povrch zlatistý. Takto upečte obe polovice cesta.
      2. Do misy dajte žĺtky s cukrom a vyšľahajte ich dopenista. Pomaly pridávajte a zapracúvajte múku, vanilkový extrakt a šálku mlieka.
      3. Zvyšné mlieko vlejte do hrnca a zohrejte pod bod varu. Za stáleho miešania vlejte teplé mlieko do žĺtkovej zmesi. Prelejte späť do hrnca a uvarte hladký puding. Prikryte ho fóliou, aby sa nevytvorila koža, a nechajte vychladnúť.
      4. Vychladnutý krém dobre prešľahajte. V druhej mise vyšľahajte na pevné špičky smotanu a zapracujte ju do vanilkového krému. Hotový krém rovnomerne rozotrite po spodnom korpuse, prikryte druhý korpusom, jemne popritláčajte a vložte do chladničky najlepšie na noc. Koláč vyberte z chladničky a pomocou zúbkovaného noža narežte na kocky. Posypte práškovým cukrom a môžete podávať.

      Máme pre vás aj iné sladké recepty: