LUXEMBURSKÝ SLIVKOVÝ KOLÁČ
Luxemburský slivkový koláč.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA A CHLADENIE 50 MINÚT, PEČENIE 35-40 MINÚT
Potrebujete:
- 125 g zmäknutého masla
- 50 g práškového trstinového cukru
- 1 vajce izbovej teploty
- 250 g polohrubej špaldovej múky
- štipka soli
- škoricový med
- 750 g sliviek
- tuk na vymastenie a múka na posypanie formy
POSTUP:
- Z masla, cukru, vajca, múky a štipky soli vymieste cesto a dajte na pol hodiny do chladničky.
- Vychladnuté cesto rozvaľkajte a opatrne preložte do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy.
- Cesto potrite škoricovým medom a navrch nahusto poukladajte umyté a osušené odkôstkované slivky nakrájané na štvrtiny. Pečte pri teplote 200 °C približne 35-40 minút dozlatista.