Reklama

Tvarohový NÁKYP Z BRIOŠIEK s figami: Upečte si fantastický DEZERT NA VÍKEND

Tvarohový nákyp s brioškami a pečenými figami.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Máte figy a staršiu briošku alebo vianočku? Šup s nimi do tohto nákypu a vaši maškrtníci sa budú len tak zalizovať!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čo s FIGAMI? Šupnite ich do týchto SLADKÝCH I SLANÝCH RECEPTOV

    TVAROHOVÝ NÁKYP S BRIOŠKAMI A PEČENÝMI FIGAMI

    Zdroj: Laura Witteková

    Tvarohový nákyp s brioškami a pečenými figami.

    12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 50 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 3 briošky
    • 100 ml mlieka
    • 3 vajcia
    • 40 g masla (zmäknutého)
    • 40 g krupicového cukru
    • pol lyžičky vanilkovej pasty
    • kôra z 1 citróna
    • 250 g mäkkého tvarohu
    • štipka soli
    • maslo na vymazanie formy";i:10;s:7:"10 fíg";i:11;s:14:"3 lyžice medu

    POSTUP:

    1. Briošky nakrájajte na kocky a polejte mliekom.
    2. Žĺtky, maslo, cukor a vanilkovú pastu vyšľahajte do peny. Pridajte citrónovú kôru, tvaroh a premiešajte.
    3. Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte tuhý sneh. Opatrne ho zamiešajte do žĺtkovej zmesi a pridajte briošky. Dávajte pozor, aby sneh nespľasol.
    4. Do vymastenej formy (22 x 16 cm) dajte polovicu zmesi, rozložte na ňu zopár fíg pokrájaných na kolieska a zakryte zvyšnou zmesou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
    5. Do malého pekáčika alebo zapekacej misky dajte na štvrtinky nakrájané zvyšné figy, pokvapkajte ich medom a vložte do rúry na 10-15 minút, aby jemne zozlatli a pustili sladkú šťavu.
    6. Nákyp nechajte trochu vychladnúť, poukladajte naň pečené figy a polejte sladkou medovou šťavou. Môžete servírovať.