Tvarohový NÁKYP Z BRIOŠIEK s figami: Upečte si fantastický DEZERT NA VÍKEND
8. 9. 2023, 6:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Máte figy a staršiu briošku alebo vianočku? Šup s nimi do tohto nákypu a vaši maškrtníci sa budú len tak zalizovať!
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Archív Dobrého jedla
Galéria k článku
15 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Čo s FIGAMI? Šupnite ich do týchto SLADKÝCH I SLANÝCH RECEPTOVTVAROHOVÝ NÁKYP S BRIOŠKAMI A PEČENÝMI FIGAMI
Zdroj: Laura Witteková
Tvarohový nákyp s brioškami a pečenými figami.
12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 50 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 3 briošky
- 100 ml mlieka
- 3 vajcia
- 40 g masla (zmäknutého)
- 40 g krupicového cukru
- pol lyžičky vanilkovej pasty
- kôra z 1 citróna
- 250 g mäkkého tvarohu
- štipka soli
- maslo na vymazanie formy";i:10;s:7:"10 fíg";i:11;s:14:"3 lyžice medu
POSTUP:
- Briošky nakrájajte na kocky a polejte mliekom.
- Žĺtky, maslo, cukor a vanilkovú pastu vyšľahajte do peny. Pridajte citrónovú kôru, tvaroh a premiešajte.
- Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte tuhý sneh. Opatrne ho zamiešajte do žĺtkovej zmesi a pridajte briošky. Dávajte pozor, aby sneh nespľasol.
- Do vymastenej formy (22 x 16 cm) dajte polovicu zmesi, rozložte na ňu zopár fíg pokrájaných na kolieska a zakryte zvyšnou zmesou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
- Do malého pekáčika alebo zapekacej misky dajte na štvrtinky nakrájané zvyšné figy, pokvapkajte ich medom a vložte do rúry na 10-15 minút, aby jemne zozlatli a pustili sladkú šťavu.
- Nákyp nechajte trochu vychladnúť, poukladajte naň pečené figy a polejte sladkou medovou šťavou. Môžete servírovať.