Vladimíra Marcinková (Sloboda a Solidarita)
Vladimíra Marcinková rada hostí rodinu a priateľov.
Zdroj: Dobré jedlo/Kristiana Kóňa
"Nerada varím, ale veľmi rada hostím. Užívam si rodinné grilovačky, chvíle, keď môžem chystať dobroty na raňajky, na ktoré k nám domov s manželom pozývame priateľov. Rada mám aj veľké stretnutia - spoločné Vianoce v kruhu rodiny. Recept, s ktorým sa podelím, je azda môj najúspešnejší raňajkový recept. Holanskú palacinku som naučila robiť všetky kamarátky. "
Holandská palacinka
Holandská palacinka Vladimíry Marcinkovej.
Zdroj: Dobré jedlo/Kristiana Kóňa
POTREBUJETE:
- 50 gramov masla
- 3 vajcia
- 15 g trstinového cukru
- 60 g hladkej múky
- 120 ml mlieka
- štipka soli
- práškový cukor a bobuľové ovocie na ozdobenie
POSTUP:
- Na hlbší pekáč dajte maslo a vložte do rúry na 220 stupňov asi na 10 minút.
- V miske zmiešajte všetky suroviny (pozor, musia byť izbovej teploty). Premiešajte na cesto. Na záver pridajte štipku soli.
- Cesto rýchlo vlejeme do horúcej panvice a pečte v rúre približne 15 minút. Po vypnutí rúry v nej palacinku ešte 2-3 minúty nechajte.
- Palacinku posypte práškovým cukrom a dozdobte
bobuľovým ovocím.
Ako to ide v kuchyni ďalším politikom nájdete na ďalšej strane >>>