objednať časopis
všetky kategórie

Čo myslíte, ako to ide v kuchyni Richardovi Sulíkovi, Monike Beňovej, Zuzane Dolinkovej a ďalším našim politikom? Vyzvedali sme od nich, akí sú kuchári a obišli sme aj s chutnými receptami.

Vladimíra Marcinková (Sloboda a Solidarita)

Vladimíra Marcinková rada hostí rodinu a priateľov.
Vladimíra Marcinková rada hostí rodinu a priateľov.
Zdroj: Dobré jedlo/Kristiana Kóňa

"Nerada varím, ale veľmi rada hostím. Užívam si rodinné grilovačky, chvíle, keď môžem chystať dobroty na raňajky, na ktoré k nám domov s manželom pozývame priateľov. Rada mám aj veľké stretnutia - spoločné Vianoce v kruhu rodiny. Recept, s ktorým sa podelím, je azda môj najúspešnejší raňajkový recept. Holanskú palacinku som naučila robiť všetky kamarátky. "

Holandská palacinka

Holandská palacinka Vladimíry Marcinkovej.
Holandská palacinka Vladimíry Marcinkovej.
Zdroj: Dobré jedlo/Kristiana Kóňa

POTREBUJETE:

  • 50 gramov masla
  • 3 vajcia
  • 15 g trstinového cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 120 ml mlieka
  • štipka soli
  • práškový cukor a bobuľové ovocie na ozdobenie

POSTUP:

  1. Na hlbší pekáč dajte maslo a vložte do rúry na 220 stupňov asi na 10 minút.
  2. V miske zmiešajte všetky suroviny (pozor, musia byť izbovej teploty). Premiešajte na cesto. Na záver pridajte štipku soli.
  3. Cesto rýchlo vlejeme do horúcej panvice a pečte v rúre približne 15 minút. Po vypnutí rúry v nej palacinku ešte 2-3 minúty nechajte.
  4. Palacinku posypte práškovým cukrom a dozdobte
    bobuľovým ovocím.

Ako to ide v kuchyni ďalším politikom nájdete na ďalšej strane >>>