objednať časopis
všetky kategórie

Upečte si bleskový koláč, ktorý vás zachráni aj pri nečakanej návšteve. Bola by škoda nevyužiť pri jeho príprave šťavnaté a sladké slivky.

HRNČEKOVÝ SLIVKOVÝ KOLÁČ

Hrnčekový slivkový koláč
Hrnčekový slivkový koláč
Zdroj: shutterstock

10 - 15 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT

Potrebujete:

  • 1,5 hrnčeka polohrubej múky
  • 1,5 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • pol hrnčeka masla
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • 1 veľké vajce
  • pol hrnčeka mlieka
  • 450g sliviek
Slivkové cestenice od starkej z Myjavy.
Čítajte viac
Bože, TO JE DOBROTA: Slivkové CESTENICE z Myjavy upečte podľa babičky Adama Pavlovčina!

POSTUP:

  1. Predhrejte si rúru na 175°C a formu s priemerom 20 cm vysteľte papierom na pečenie.
  2. V miske zmiešajte múku, kypriaci prášok, škoricu a soľ.
  3. Do kuchynského robota alebo inej nádoby dajte zmäknuté maslo a cukor, miešajte približne 5 minút, kým vám nevznikne nadýchaná hmota. Pridajte vajce a vanilkový extrakt a znovu premiešajte.
  4. Pridajte mlieko a polovicu sypkých surovín, opäť zamiešajte a na záver dosypte zvyšok múky, škorice, kypriaceho prášku a soli. Cesto vylejte do pripravenej formy na pečenie, na vrch poukladajte vykôstované slivky a pečte vo vyhriatej rúre približne 50 minút. Celková doba pečenia závisí od toho, aké šťavnaté ovocie použijete.
  5. Odporúčame podávať ešte horúci s kopčekom vanilkovej zmrzliny!

Viac nápadov na dobroty so slivkami nájdete v GALÉRII!

Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla:

BUCHTY SO SLIVKOVÝM LEKVÁROM A S MRVENIČKOU
Čítajte viac
Prázdninové BUCHTY ako od babičky: Recepty na najlepšie PARENÉ, PEČENÉ, DUKÁTOVÉ i PREKLADANÉ
Sladké jedlá jednoducho deti milujú.
Čítajte viac
Slivkové GULE BEZ ZEMÁKOV: Lacný RECEPT z MYJAVY si ODLOŽÍTE!
Cuketová bábovka
Čítajte viac
Neviete, čo s CUKETOU? Skúste z nej SLADKÉ KOLÁČE podľa našich RECEPTOV. Sú skvelé!
Slivkové šišky po babičke sú nebíčko v papuľke!
Čítajte viac
Upečte SLIVKOVÉ ŠIŠKY: Babičkin RECEPT nemá chybu!
Nela Pocisková predviedla v Dobrom jedle svoje kulinárske zručnosti.
Čítajte viac
Toto Nela Pocisková miluje: Recept na jej ZMRZLINU je dokonalý!
Slivkový lekvár bez chémie podľa Hanky Sekulovej.
Čítajte viac
Najlepší SLIVKOVÝ LEKVÁR: RECEPT bez CHÉMIE aj CUKRU od odborníčky na zaváranie!
Točený slivkový koláč s mandľami.
Čítajte viac
Naše MILOVANÉ KYSNUTÉ KOLÁČE od babičky: Veľa SLIVIEK a veľa TVAROHU
Kysnuté slimáky. Použiť môžete aj iné ovocie, napríklad maliny alebo čučoriedky.
Čítajte viac
RÍBEZĽOVÉ KOLÁČE: Máme pre vás úžasne šťavnaté RECEPTY!