Reklama

Jednoduchý HRNČEKOVÝ KOLÁČ so SLIVKAMI! Hotový ho máte raz-dva

Slivkový koláč

Zdroj: shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Upečte si bleskový koláč, ktorý vás zachráni aj pri nečakanej návšteve. Bola by škoda nevyužiť pri jeho príprave šťavnaté a sladké slivky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Téglikový koláč VÁS DOSTANE: Recept Petry Tóthovej musíte vyskúšať, hodí sa hocaké ovocie!
    Zdroj: NMH

    HRNČEKOVÝ SLIVKOVÝ KOLÁČ

    Zdroj: shutterstock

    Hrnčekový slivkový koláč

    10 - 15 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1,5 hrnčeka polohrubej múky
    • 1,5 lyžičky kypriaceho prášku
    • 1 lyžička škorice
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • štipka soli
    • pol hrnčeka masla
    • 3/4 hrnčeka cukru
    • 1 veľké vajce
    • pol hrnčeka mlieka
    • 450g sliviek

    POSTUP:

    1. Predhrejte si rúru na 175°C a formu s priemerom 20 cm vysteľte papierom na pečenie.
    2. V miske zmiešajte múku, kypriaci prášok, škoricu a soľ.
    3. Do kuchynského robota alebo inej nádoby dajte zmäknuté maslo a cukor, miešajte približne 5 minút, kým vám nevznikne nadýchaná hmota. Pridajte vajce a vanilkový extrakt a znovu premiešajte.
    4. Pridajte mlieko a polovicu sypkých surovín, opäť zamiešajte a na záver dosypte zvyšok múky, škorice, kypriaceho prášku a soli. Cesto vylejte do pripravenej formy na pečenie, na vrch poukladajte vykôstované slivky a pečte vo vyhriatej rúre približne 50 minút. Celková doba pečenia závisí od toho, aké šťavnaté ovocie použijete.
    5. Odporúčame podávať ešte horúci s kopčekom vanilkovej zmrzliny!

    Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.