Jednoduchý HRNČEKOVÝ KOLÁČ so SLIVKAMI! Hotový ho máte raz-dva
19. 8. 2023, 18:11 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: shutterstock
Reklama
Upečte si bleskový koláč, ktorý vás zachráni aj pri nečakanej návšteve. Bola by škoda nevyužiť pri jeho príprave šťavnaté a sladké slivky.
Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
43 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Téglikový koláč VÁS DOSTANE: Recept Petry Tóthovej musíte vyskúšať, hodí sa hocaké ovocie!Zdroj: NMH
HRNČEKOVÝ SLIVKOVÝ KOLÁČ
Zdroj: shutterstock
Hrnčekový slivkový koláč
10 - 15 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT
Potrebujete:
- 1,5 hrnčeka polohrubej múky
- 1,5 lyžičky kypriaceho prášku
- 1 lyžička škorice
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- štipka soli
- pol hrnčeka masla
- 3/4 hrnčeka cukru
- 1 veľké vajce
- pol hrnčeka mlieka
- 450g sliviek
POSTUP:
- Predhrejte si rúru na 175°C a formu s priemerom 20 cm vysteľte papierom na pečenie.
- V miske zmiešajte múku, kypriaci prášok, škoricu a soľ.
- Do kuchynského robota alebo inej nádoby dajte zmäknuté maslo a cukor, miešajte približne 5 minút, kým vám nevznikne nadýchaná hmota. Pridajte vajce a vanilkový extrakt a znovu premiešajte.
- Pridajte mlieko a polovicu sypkých surovín, opäť zamiešajte a na záver dosypte zvyšok múky, škorice, kypriaceho prášku a soli. Cesto vylejte do pripravenej formy na pečenie, na vrch poukladajte vykôstované slivky a pečte vo vyhriatej rúre približne 50 minút. Celková doba pečenia závisí od toho, aké šťavnaté ovocie použijete.
- Odporúčame podávať ešte horúci s kopčekom vanilkovej zmrzliny!
Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla: