objednať časopis
všetky kategórie

Takto chutí detstvo! Na slivkové koláče máme slabosť a veríme že nie sme sami. Tento slivkový podlesník je skrátka božský!

SLIVKOVÝ PODLESNÍK

SLIVKOVÝ PODLESNÍK
SLIVKOVÝ PODLESNÍK
Zdroj: GURMET

1 MALÝ PEKÁČ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

Potrebujete:

  • 10 zemiakov
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 15 sliviek
  • masť na vymastenie pekáčika
  • práškový cukor na posypanie
Obrátený slivkový koláč.
Čítajte viac
Obrátený SLIVKOVÝ KOLÁČ Z PANVICE: Bože, to je dobrota!

POSTUP:

  1. Zemiaky ošúpte, umyte a nastrúhajte na jemno. Slivky prekrojte na polovice a zbavte kôstok.
  2. Z nastrúhaných zemiakov zlejte prebytočnú vodu, pridajte k nim vajce, soľ, múku a premiešajte.
  3. Malý pekáč potrite masťou, nalejte doň polovicu cesta a poukladajte naň slivky. Zalejte druhou polovicou cesta.
  4. Pečte v rúre predhriatej na 200 °C asi 40 minút. Podlesník podávajte posypaný práškovým cukrom.

Dobrý tip: So sladkou plnkou môžete experimentovať. V zime ich naplňte slivkami namočenými do rumu, alebo hrozienkami macerovanými v sladkom víne. Alebo namiesto sliviek môžete do plnky dať jablká nastrúhané na hrubo.

Ďalšie skvelé slivkové koláče nájdete TU!

PUNČOVÝ POHÁR S MALINAMI
Čítajte viac
Sladká bodka za prázdninami: Retro poháre máte hotové do pol hodinky
Zdobené černicové mafiny.
Čítajte viac
Černicové hody: Torta, roláda, mafiny a ďalšie RECEPTY S ČERNICAMI vás ohúria
Labužník s ustricami.
Čítajte viac
Čím pohostil Ady Hajdu hostí na NARODENINOVEJ oslave: Dali by ste si z toho každý kúsok
Nafukovanie
Čítajte viac
Trápi vás NADÚVANIE? Príčinu hľadajte v týchto 5 chybách
Makové trhance.
Čítajte viac
Viete, ako babičky robili tradičné PÁRANCE a TRHANCE? Tu sú RECEPTY
Prenádherné dielo!
Čítajte viac
TOTO že je JEDLÉ? Nebudete veriť vlastným očiam! Wau...
V kuchyni Ivety Malachovskej.
Čítajte viac
Malachovská si užila s novým mužom GURMÁNSKU DOVOLENKU: Potečú vám slinky!