Reklama

Španielsky KOLÁČ z troch druhov MLIEKA: Prenesie vás na dovolenku k moru

Španielsky koláč tres leches.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama

V tomto tradičnom španielskom koláči sú použité tri druhy mlieka a podľa toho vznikol aj jeho názov. My sme sa do tohto receptu zamilovali a veríme, že zachutí aj vám.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:12
Remaining Time 0:12
Loaded: 0.00%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Prázdninové BUCHTY ako od babičky: Recepty na najlepšie PARENÉ, PEČENÉ, DUKÁTOVÉ i PREKLADANÉ

    ŠPANIELSKY KOLÁČ TRES LECHES

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Španielsky koláč tres leches.

    15-20 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 20-25 MINÚT + CHLADENIE

    Potrebujete:

    Na základ:

    • 195 g hladkej múky
    • 75 g kakaa holandského typu
    • 1 lyžica kypriaceho prášku
    • štipka soli
    • 4 bielky
    • 200 g krupicového cukru
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • 4 žĺtky
    • 125 ml mlieka
    • maslo na vymastenie plechu";i:10;s:36:"polohrubá múka na vysypanie plechu";i:11;s:18:"kakao na posypanie

    Na mliečnu vrstvu:

    • 340 ml kondenzovaného mlieka
    • 250 ml šľahačkovej smotany
    • 340 g kondenzovaného nesladeného mlieka
    • 3 lyžice kakaa holandského typu

    Na čokoládový krém:

    • 100 g práškového cukru
    • 25 g kakaa holandského typu
    • 350 ml šľahačkovej smotany
    • 125 g masla izbovej teploty

    POSTUP:

    1. Do misy vsypte múku, kypriaci prášok, kakao, soľ, premiešajte a dajte bokom.
    2. Bielky vyšľahajte na penu a postupne za stáleho šľahania pridávajte cukor. Pridajte žĺtky a ďalej šľahajte 3-5 minút. Pridajte polovicu suchej zmesi a dobre zapracujte. Teraz vlejte mlieko, vanilkový extrakt, vsypte zvyšnú múku a premiešajte.
    3. Plech 20 x 30 cm potrite maslom a vysypte múkou. Zmes vylejte do plechu, rovnomerne rozotrite a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte 20-25 minút, aby špajľa po vytiahnutí bola čistá.
    4. V miske zmiešajte všetky suroviny na mliečnu vrstvu. Upečený koláč popichajte špajľou alebo vidličkou a jemne naň nalejte mliečnu zmes. Prikryte a vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby korpus absorboval všetku tekutú zmes.
    5. Pripravte čokoládový krém: Do misy vlejte smotanu a šľahajte do mäkkých špičiek. Postupne pridajte práškový cukor zmiešaný s kakaom a dobre prešľahajte, aby sa všetky suroviny spojili. Pozor na prešľahanie šľahačky! Krém rovnomerne rozotrite na mliečnu vrstvu a opäť vložte do chladničky aspoň na 3-4 hodiny alebo na noc.
    6. Koláč vyberte z chladničky, nakrájajte na kocky, posypte kakaom a môžete podávať.

    Počuli ste už náš podcast?