objednať časopis
všetky kategórie

V tomto tradičnom španielskom koláči sú použité tri druhy mlieka a podľa toho vznikol aj jeho názov. My sme sa do tohto receptu zamilovali a veríme, že zachutí aj vám.

ŠPANIELSKY KOLÁČ TRES LECHES

Španielsky koláč tres leches.
Španielsky koláč tres leches.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

15-20 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 20-25 MINÚT + CHLADENIE

Potrebujete:

Na základ:

  • 195 g hladkej múky
  • 75 g kakaa holandského typu
  • 1 lyžica kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 4 bielky
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 4 žĺtky
  • 125 ml mlieka
  • maslo na vymastenie plechu
  • polohrubá múka na vysypanie plechu
  • kakao na posypanie
V kuchyni Ivety Malachovskej.
Čítajte viac
Malachovská si užila s novým mužom GURMÁNSKU DOVOLENKU: Potečú vám slinky!

Na mliečnu vrstvu:

  • 340 ml kondenzovaného mlieka
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 340 g kondenzovaného nesladeného mlieka
  • 3 lyžice kakaa holandského typu
Stačia iba dve farby a nežné zdobenie kvetmi a dekoráciou z jedlého papiera.
Čítajte viac
Kráľovská ELEGANCIA týchto TORT: Najkrajšie dekorácie z jedlého papiera

Na čokoládový krém:

  • 100 g práškového cukru
  • 25 g kakaa holandského typu
  • 350 ml šľahačkovej smotany
  • 125 g masla izbovej teploty
Jemné pastelové tóny
Čítajte viac
Číslo alebo písmeno? OČARUJÚCU TORTU môžete pripraviť aj v týchto tvaroch!

POSTUP:

  1. Do misy vsypte múku, kypriaci prášok, kakao, soľ, premiešajte a dajte bokom.
  2. Bielky vyšľahajte na penu a postupne za stáleho šľahania pridávajte cukor. Pridajte žĺtky a ďalej šľahajte 3-5 minút. Pridajte polovicu suchej zmesi a dobre zapracujte. Teraz vlejte mlieko, vanilkový extrakt, vsypte zvyšnú múku a premiešajte.
  3. Plech 20 x 30 cm potrite maslom a vysypte múkou. Zmes vylejte do plechu, rovnomerne rozotrite a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte 20-25 minút, aby špajľa po vytiahnutí bola čistá.
  4. V miske zmiešajte všetky suroviny na mliečnu vrstvu. Upečený koláč popichajte špajľou alebo vidličkou a jemne naň nalejte mliečnu zmes. Prikryte a vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby korpus absorboval všetku tekutú zmes.
  5. Pripravte čokoládový krém: Do misy vlejte smotanu a šľahajte do mäkkých špičiek. Postupne pridajte práškový cukor zmiešaný s kakaom a dobre prešľahajte, aby sa všetky suroviny spojili. Pozor na prešľahanie šľahačky! Krém rovnomerne rozotrite na mliečnu vrstvu a opäť vložte do chladničky aspoň na 3-4 hodiny alebo na noc.
  6. Koláč vyberte z chladničky, nakrájajte na kocky, posypte kakaom a môžete podávať.

Viac famóznych krémových dezertov, na ktoré vám potečú slinky, nájdete TU!

Slivkový podlesník
Čítajte viac
Tradičný SLIVKOVÝ PODLESNÍK: Rozvonia celý dom a oblížete si po ňom všetky prsty!
Čokoláda
Čítajte viac
Chudnúť sa dá aj s "pekelnými" sacharidmi a s čokoládou: Skúste to takto!
Menej cereálií a viac jogurtu - tak by mali vyzerať raňajky.
Čítajte viac
Dajte si na raňajky LACNÚ SUPERPOTRAVINU: Zbaví zápchy a kíl, ešte vás aj zasýti!
Francúzsky citrónový tart.
Čítajte viac
Sladký bozk na rozlúčku s letom: Francúzsky CITRÓNOVÝ TART je božský!
PUNČOVÝ POHÁR S MALINAMI
Čítajte viac
Sladká bodka za prázdninami: Retro poháre máte hotové do pol hodinky
Zdobené černicové mafiny.
Čítajte viac
Černicové hody: Torta, roláda, mafiny a ďalšie RECEPTY S ČERNICAMI vás ohúria
Túžite po naozaj dobrom recepte na slivkový báleš? Nájdete ho na našom webe.
Čítajte viac
Máte SLIVKY? Spravte z nich tie najlepšie KOLÁČE! Tieto RECEPTY nemajú konkurenciu

Počuli ste už náš podcast?

Kategórie