objednať časopis
všetky kategórie

Pozvite svoje chuťové poháriky na vzrušujúcu párty. Zahryznite sa do lahodnej bublaniny alebo si odkrojte šťavnatý kúsok čokoládovej torty. Určite sa budete zalizovať aj nad jemnosťou pusinkovej rolády, ktorá sa vám rozpustí v ústach...

Černicová bublanina

Černicová bublanina.
Černicová bublanina.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

10 – 12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 20 – 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 2 vajcia
  • 130 g krupicového cukru
  • 180 g polohrubej múky + na vysypanie formy
  • 7 g kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 150 ml šľahačkovej smotany
  • 250 g čerstvých černíc
  • 2 lyžice práškového cukru + na posypanie
  • maslo na vymazanie formy

POSTUP:

  1. Vajcia s cukrom vyšľahajte na svetlú a hustú penu. Múku preosejte spolu s kyp­riacim práškom a so soľou. Múku zapracujte ručne do vajíčkovej zmesi. Nakoniec primiešajte šľahačkovú smotanu a cesto vylejte do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy s priemerom 25 centimetrov.
  2. Černice nasypte do misy, pridajte práškový cukor a opatrne premiešajte tak, aby sa v cukre obalili. Potom ich poukladajte navrch cesta a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte 20 – 25 minút, najlepšie je urobiť test špajľou.
  3. Bublaninu nechajte chvíľu chladnúť, posypte ju práškovým cukrom a môžete podávať.

Černicové recepty pokračujú na ďalšej strane >>>

Kategórie