Černicová bublanina
Černicová bublanina.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
10 – 12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 20 – 25 MINÚT
Potrebujete:
- 2 vajcia
- 130 g krupicového cukru
- 180 g polohrubej múky + na vysypanie formy
- 7 g kypriaceho prášku
- štipka soli
- 150 ml šľahačkovej smotany
- 250 g čerstvých černíc
- 2 lyžice práškového cukru + na posypanie
- maslo na vymazanie formy
POSTUP:
- Vajcia s cukrom vyšľahajte na svetlú a hustú penu. Múku preosejte spolu s kypriacim práškom a so soľou. Múku zapracujte ručne do vajíčkovej zmesi. Nakoniec primiešajte šľahačkovú smotanu a cesto vylejte do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy s priemerom 25 centimetrov.
- Černice nasypte do misy, pridajte práškový cukor a opatrne premiešajte tak, aby sa v cukre obalili. Potom ich poukladajte navrch cesta a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte 20 – 25 minút, najlepšie je urobiť test špajľou.
- Bublaninu nechajte chvíľu chladnúť, posypte ju práškovým cukrom a môžete podávať.
Černicové recepty pokračujú na ďalšej strane >>>