Reklama

Viete, ako babičky robili tradičné PÁRANCE a TRHANCE? Tu sú RECEPTY

Makové trhance.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Tie najjednoduchšie jedlá z múky a zemiakov. Najlepšie sú od babičky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Urobte deťom ZDRAVÚ MAŠKRTU - pestrofarebné OVOCNÉ kože

    Pukanské párance s tvarohom

    5 PORCIÍ, 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 500 g polohrubej múky
    • 200 ml vody
    • soľ podľa chuti
    • tvaroh, cukor a maslo na podávanie

    POSTUP

    1. Z múky, vody a zo soli vymieste cesto a vypracujte bochník.
    2. Z cesta krájajte dlhé pásy a z nich trhajte párance rovno do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú, sceďte ich.
    3. Párance podávajte s tvarohom, cukrom a poliate maslom.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Naše najlepšie RECEPTY ZO SLIVIEK: Tieto dobroty milujeme

      ZEMIAKOVÉ TRHANCE S MAKOM

      5 PORCIÍ, 20 MINÚT + ZAPARENIE

      Potrebujete:

      • 500 g zemiakov
      • 150 g krupicovej múky
      • soľ
      • maslo (aj na poliatie)
      • mletý mak a cukor na posypanie

      POSTUP

      1. Zemiaky očistite, nakrájajte na kocky a dajte variť do osolenej vody.
      2. Keď sú zemiaky mäkké, roztlačte ich vidličkou priamo vo vode, v ktorej sa varili a za stáleho miešania zasypte múkou. Hrniec zakryte a cesto nechajte na veľmi miernom ohni 20 minút zapariť.
      3. Lyžicou namočenou v roztopenom masle vykrajujte trhance. Uložte ich na tanier, ešte trochu pomastite, posypte makom aj cukrom a hneď podávajte.  

      Tradičné jedlá nám chutia. Tu sú RECEPTY: