Viete, ako babičky robili tradičné PÁRANCE a TRHANCE? Tu sú RECEPTY
2. 9. 2023, 10:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Tie najjednoduchšie jedlá z múky a zemiakov. Najlepšie sú od babičky.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
29 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Urobte deťom ZDRAVÚ MAŠKRTU - pestrofarebné OVOCNÉ kožePukanské párance s tvarohom
5 PORCIÍ, 30 MINÚT
Potrebujete:
- 500 g polohrubej múky
- 200 ml vody
- soľ podľa chuti
- tvaroh, cukor a maslo na podávanie
POSTUP
- Z múky, vody a zo soli vymieste cesto a vypracujte bochník.
- Z cesta krájajte dlhé pásy a z nich trhajte párance rovno do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú, sceďte ich.
- Párance podávajte s tvarohom, cukrom a poliate maslom.

Video Player is loading.
Naše najlepšie RECEPTY ZO SLIVIEK: Tieto dobroty milujemeZEMIAKOVÉ TRHANCE S MAKOM
5 PORCIÍ, 20 MINÚT + ZAPARENIE
Potrebujete:
- 500 g zemiakov
- 150 g krupicovej múky
- soľ
- maslo (aj na poliatie)
- mletý mak a cukor na posypanie
POSTUP
- Zemiaky očistite, nakrájajte na kocky a dajte variť do osolenej vody.
- Keď sú zemiaky mäkké, roztlačte ich vidličkou priamo vo vode, v ktorej sa varili a za stáleho miešania zasypte múkou. Hrniec zakryte a cesto nechajte na veľmi miernom ohni 20 minút zapariť.
- Lyžicou namočenou v roztopenom masle vykrajujte trhance. Uložte ich na tanier, ešte trochu pomastite, posypte makom aj cukrom a hneď podávajte.
Tradičné jedlá nám chutia. Tu sú RECEPTY: