objednať časopis
všetky kategórie

Tie najjednoduchšie jedlá z múky a zemiakov. Najlepšie sú od babičky.

Pukanské párance s tvarohom

Slovenské jedlo - párance z Pukanca.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

5 PORCIÍ, 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 500 g polohrubej múky
  • 200 ml vody
  • soľ podľa chuti
  • tvaroh, cukor a maslo na podávanie
Perky s čučoriedkami.
Čítajte viac
Najlepšie SLADKÉ PIROHY POD SLNKOM: Tento RECEPT si odložíte!

POSTUP

  1. Z múky, vody a zo soli vymieste cesto a vypracujte bochník.
  2. Z cesta krájajte dlhé pásy a z nich trhajte párance rovno do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú, sceďte ich.
  3. Párance podávajte s tvarohom, cukrom a poliate maslom.

Recept na trhance je na ďalšej strane >>>