objednať časopis
všetky kategórie

„Jednoduché, no božské koláčiky z myjavských kopaníc, kraja slivkových sadov, nám piekla celú sezónu. Voňali rozprávkovo a zvrchu neuveriteľne chrumkali,“ zaspomínal si spevák Adam Pavlovčin alias Adonxs. A venoval nám rodinný recept!

„... moja starká bola mimoriadne obetavá a starostlivá žena. Najradšej nás, všetky svoje vnúčatá, mala pri sebe a od rána do večera nám vyvárala, vypekala rôzne dobroty. Od cesteníc z konca prázdnin sme mali zamazané – starká vravievala, že zarýpané – celé ruky aj ústa. Milujem túto spomienku," dodáva Adam.

Hneď, ako nám Adam poslal foto ich domácich cesteníc, slinky nám v Dobrom jedle tiekli prúdom... a TU JE ICH RODINNÝ RECEPT!

Slivkové cestenice

Slivkové cestenice od starkej.
Slivkové cestenice od starkej.
Zdroj: Laura Witteková

ZA PLECH, PRÍPRAVA 30 MINÚT,  PEČENIE 30 MINÚT

Perky s čučoriedkami.
Čítajte viac
Najlepšie SLADKÉ PIROHY POD SLNKOM: Tento RECEPT si odložíte!

Potrebujete:

  • 350 g hladkej múky + na pomúčenie dosky
  • 250 g zmäknutého masla 
  • 225 ml kyslej smotany
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 50 sliviek na plnenie
  • 1 vajce na potretie

Článok s postupom pokračuje na ďalšej strane >>>