Reklama

Posledné LETNÉ GRILOVAČKY? Tieto DIPY očaria každú návštevu!

Lahodný dip z údeného lososa

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Lahodný dip z údeného lososa alebo radšej z pečeného cesnaku? Máme pre vás recepty aj na ďalšie!

DIP Z ÚDENÉHO LOSOSA

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT

Zdroj: Shutterstock

Lahodný dip z údeného lososa

Potrebujete:

  • 50 g údeného lososa
  • 100 g krémového syra
  • 150 g hustého bieleho jogurtu
  • 3 vetvičky kôpru
  • soľ, korenie

POSTUP:

  1. Plátky údeného lososa natrhajte do mixéra, pridajte krémový syr, jogurt a nakrájaný kôpor. Osoľte, okoreňte a rozmixujte dohladka.
  2. Dip chutí výborne s na grile opečenými bagetkami alebo grilovanou zeleninou!
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáce BROSKYŇOVÉ ČATNÍ: RECEPT známej pestovateľky Rity sa zíde aj na GRILOVAČKU!
    Zdroj: NMH

    DIP Z PEČENÉHO CESNAKU

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 35 - 40 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Lahodný dip z pečeného cesnaku budete milovať!

    Potrebujete:

    • 3 hlavičky cesnaku
    • 2 lyžice oleja
    • soľ, korenie
    • 200 g bieleho smotanového jogurtu

    POSTUP:

    1. Z cesnakových hlavičiek odrežte vrch, pokvapkajte olejom, posoľte, zabaľte do alobalu a pečete pri teplote 190°C približne 35 - 40 minút.
    2. Vychladnutý upečený cesnak vytlačte do misky, roztlačte vidličkou a zmiešajte s bielym jogurtom. Dosoľte a dokoreňte podľa chuti. Tento dip je veľmi univerzálny a hodí sa od grilovanej zeleniny, cez syry až po bagetky, určite ho vyskúšajte. Pečený cesnak je mimoriadne chutný.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Grilované PARADAJKY: Musíte vyskúšať, oblížete si prsty!
      Zdroj: NMH

      GUACAMOLE

      3 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT

      Zdroj: Shutterstock

      Guacamole je obľúbenou súčasťou grilovačiek.

      Potrebujete:

      • 2 avokáda
      • šťavu z 1 limetky
      • 3 strúčiky cesnaku
      • soľ, korenie

      POSTUP:

      1. Všetky suroviny dajte do mixéra a rozmixujte do hladka. Podávajte s grilovaným mäsom, syrmi alebo tortilla čipsami.
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Svieže RECEPTY Z UHORIEK: Skúšali ste ich už takto?

        MÄTOVÝ JOGURTOVÝ DIP

        4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT

        Zdroj: Shutterstock

        Jogurtový dip sa výborne hodí k zeleninovým tyčinkám.

        Potrebujete:

        • 200 g hustého smotanového jogurtu
        • 50 g krémového syra
        • soľ, korenie
        • 2 - 3 vetvičky mäty

        POSTUP:

        1. Jogurt vymiešajte s krémovým syrom, dochuťte soľou a korením. Mätu nadrobno nakrájajte a vmiešajte do ochuteného jogurtu. Tento dip bude skvelo ladiť s jahňacím mäsom, panenkou, rybami, ale napríklad aj falafelom.

        Autor článku

        Monika Fajdová

        redaktorka magazínu Dobré jedlo
        Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.