objednať časopis
všetky kategórie

Ochutnali sme ich spolu s najlepšími bryndzovými haluškami na svete od Majstrov Haluškárov. Odvtedy robíme deťom TIETO BOŽSKÉ PIROHY každé letné prázdniny. Zalizujú sa až za ušami!

Pirohy s čučoriedkovým lekvárom a makom

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 6-8 MINÚT

Pirohy s lekvárom a makom
Pirohy s lekvárom a makom
Zdroj: Dobré jedlo

Potrebujete:

  • 800 g uvarených zemiakov (v šupke)
  • 1 vajce
  • 280 g hrubej múky
  • dobrý čučoriedkový lekvár
  • práškový cukor a mletý mak na posypanie
  • maslo na poliatie
  • čerstvé čučoriedky na ozdobu
  • soľ
Šéfkuchár Peter Varga spoločne so svojou mamou pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo letné obedové menu.
Čítajte viac
Parádne MARHUĽOVÉ GULE bez zemiakov: RECEPT SLOVENSKÉHO šéfkuchára, ktorý varil aj Lopezke

POSTUP:

  1. Vychladnuté zemiaky ošúpte a nastrúhajte. Pridajte vajce, múku, štipku soli a vypracujte nelepivé cesto.
  2. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Vykrojte okrúhle tvary, v strede ich naplňte hustým lekvárom, preložte napoly a okraje spojte.
  3. Pirohy dajte variť do jemne osolenej vody. Keď vyplávajú, sitkom ich vyberte, posypte makom aj cukrom a polejte rozpusteným maslom. Porcie nakoniec ozdobte lekvárom a čerstvými čučoriedkami. Dobrú chuť!

Celý FOTOPOSTUP aj ďalšie skvelé PIROHY, PERKY, ŠÚĽANCE a iné dobroty zo zemiakového cesta sú v GALÉRII: Kliknite SEM!

Už ste počuli náš podcast?

Kategórie