Reklama

Máte chuť na HALUŠKY, ale nemáte zemiaky? Pripravte si BRYNDZOVÉ CESTOVINY!

Krémové bryndzové cestoviny

Zdroj: Monika Fajdová

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Na túto netradičnú pochúťku vám stačí 5 surovín!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Podcast DOBRÉ JEDLO PRE ZDRAVIE: Neviete odolať sladkému? Ako sa zbaviť závislosti na sladkom?

    SKVELÉ KRÉMOVÉ BRYNDZOVÉ CESTOVINY

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

    Zdroj: Monika Fajdová

    Krémové bryndzové cestoviny

    Potrebujete:

    • 300 g cestovín
    • 250 g bryndze
    • 3 jarné cibuľky
    • 150 g slaniny
    • soľ

    POSTUP:

    1. Slaninu nakrájajte na malé kocky a dajte ju pomaly vypražiť. Medzitým si dajte variť aj cestoviny. Keď bude slanina chrumkavá, pridajte k nej aj nakrájanú bielu časť cibuľky a spolu popražte.
    2. K slanine a cibuľke pridajte uvarené cestoviny a asi 1 naberačku vody, v ktorej sa varili cestoviny, rozdrobte bryndzu a miešajte, až kým nebudú cestoviny obalené v skvelej krémovej bryndzovej omáčke. V prípade potreby pridajte ďalšiu vodu z cestovín. Pri servírovaní posypte nakrájanou zelenou časťou cibuľky a môžete pridať aj opraženú slaninu.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.