Čo dnes variť? Rýchly GULÁŠ to istí! RECEPT nášho šéfkuchára je skvelý!
31. 8. 2023, 10:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Šéfkuchár Dobrého jedla, Ľuboš Mego, svojimi receptami nikdy nesklame. Tento rýchly guláš nie je výnimkou.
Zdroj: Dobré jedlo!/Natália Jablonková
Zdroj: DOBRÉ JEDLO/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Mária Šimková
Galéria k článku
16 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Lečo vie mať veľa podôb: Ktoré vám zachutí najviac?RÝCHLY KLOBÁSKOVÝ GULÁŠ S KAPIOU
Zdroj: Laura Witteková
Rýchly klobáskový guláš s kápiou.
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 40 MINÚT
Potrebujete:
- 500g čerstvej klobásy na varenie (nie suchej)
- 300g cibule
- hovädzí vývar alebo voda
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica paradajkového koncentrátu
- mletá sladká červená paprika, mletá rasca, sušený alebo čerstvý majorán
- 1 bobkový list
- 800g zemiakov
- čerstvé alebo mleté čili
- soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:4:"olej";i:11;s:46:"nakladaná kapia a dobrý chlieb na podávanie
Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ
Dobrá rada šéfkuchára Ľuboša Mega: Mleté korenie (sladká paprika alebo rasca) je vhodné osmažiť na tuku ešte pred pridaním mäsa. Jeho chute sa krásne rozvinú. Aby sa však nespálilo, pri smažení korenia stiahnite na chvíľu hrniec z plameňa.
POSTUP:
- Klobásky popichajte vidličkou alebo jemne narežte nožom. Orestujte ich na oleji z oboch strán na stredne silnom plameni.
- Klobásky vyberte na tanier, do hrnca vložte nadrobno nakrájanú cibuľu a na miernom plameni ju osmažte do zlatohneda. Pridajte lyžicu vody alebo vývaru, ak sa začne prichytávať o dno.
- K cibuli pridajte prelisovaný cesnak, paradajkový koncentrát a po chvíli zasypte všetko mletou paprikou, rascou, štipkou sušeného majoránu, soľou a korením.
- Obsah hrnca krátko premiešajte, pridajte bobkový list a zemiaky nakrájané na kocky. Trochu z nich však nastrúhajte na jemnom strúhadle na zahustenie gulášu.
- Zemiaky zalejte vývarom alebo vodou a pod pokrievkou ich na slabom plameni uvarte do mäkka.
- Takmer vychladnutú opečenú klobásu nakrájajte na menšie kúsky a ku koncu varenia pridajte aj so šťavou z opekania do hrnca k zemiakom.
- Už iba krátko prevarte, na dochutenie pridajte čili, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a čerstvý majorán. Guláš zajedajte sladkokyslou nakladanou kapiou a dobrým chlebom alebo pečivom.