Reklama

Čo dnes variť? Rýchly GULÁŠ to istí! RECEPT nášho šéfkuchára je skvelý!

Rýchly klobáskový guláš s kápiou.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Šéfkuchár Dobrého jedla, Ľuboš Mego, svojimi receptami nikdy nesklame. Tento rýchly guláš nie je výnimkou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lečo vie mať veľa podôb: Ktoré vám zachutí najviac?

    RÝCHLY KLOBÁSKOVÝ GULÁŠ S KAPIOU

    Zdroj: Laura Witteková

    Rýchly klobáskový guláš s kápiou.

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 40 MINÚT

    Potrebujete:

    • 500g čerstvej klobásy na varenie (nie suchej)
    • 300g cibule
    • hovädzí vývar alebo voda
    • 4 strúčiky cesnaku
    • 1 lyžica paradajkového koncentrátu
    • mletá sladká červená paprika, mletá rasca, sušený alebo čerstvý majorán
    • 1 bobkový list
    • 800g zemiakov
    • čerstvé alebo mleté čili
    • soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:4:"olej";i:11;s:46:"nakladaná kapia a dobrý chlieb na podávanie

    Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ

    Dobrá rada šéfkuchára Ľuboša Mega: Mleté korenie (sladká paprika alebo rasca) je vhodné osmažiť na tuku ešte pred pridaním mäsa. Jeho chute sa krásne rozvinú. Aby sa však nespálilo, pri smažení korenia stiahnite na chvíľu hrniec z plameňa.

    POSTUP:

    1. Klobásky popichajte vidličkou alebo jemne narežte nožom. Orestujte ich na oleji z oboch strán na stredne silnom plameni.
    2. Klobásky vyberte na tanier, do hrnca vložte nadrobno nakrájanú cibuľu a na miernom plameni ju osmažte do zlatohneda. Pridajte lyžicu vody alebo vývaru, ak sa začne prichytávať o dno.
    3. K cibuli pridajte prelisovaný cesnak, paradajkový koncentrát a po chvíli zasypte všetko mletou paprikou, rascou, štipkou sušeného majoránu, soľou a korením.
    4. Obsah hrnca krátko premiešajte, pridajte bobkový list a zemiaky nakrájané na kocky. Trochu z nich však nastrúhajte na jemnom strúhadle na zahustenie gulášu.
    5. Zemiaky zalejte vývarom alebo vodou a pod pokrievkou ich na slabom plameni uvarte do mäkka.
    6. Takmer vychladnutú opečenú klobásu nakrájajte na menšie kúsky a ku koncu varenia pridajte aj so šťavou z opekania do hrnca k zemiakom.
    7. Už iba krátko prevarte, na dochutenie pridajte čili, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a čerstvý majorán. Guláš zajedajte sladkokyslou nakladanou kapiou a dobrým chlebom alebo pečivom.