FIGOVÁ PIZZA S GORGONZOLOU
FIGOVÁ PIZZA S GORGONZOLOU
Zdroj: FOTO MAREK BARTOŠ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ, DEKOR STYLING MARKÉTA ZINDULKOVÁ
4 KUSY, PRÍPRAVA 60 MINÚT + KYSNUTIE
Potrebujete:
Na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 4 g sušeného droždia
- 250 ml vlažnej vody
- 3 lyžice olivového oleja (plus na pokvapkanie)
- pol lyžičky soli
Na obloženie:
- 250 g ricotty
- 1 strúčik cesnaku
- 70 ml smotany na šľahanie
- 8 fíg
- 1 červená cibuľa
- 2 vetvičky rozmarínu
- 250 g gorgonzoly
- 2 hrste rukoly
- soľ, korenie
POSTUP:
- Urobte cesto: V mise zmiešajte všetky suroviny okrem soli. Tú pridajte nakoniec, keď sa pekne spoja. Vypracujte hladké, nelepivé cesto. Dajte kysnúť do chladničky na celú noc.
- Na druhý deň premiešajte ricottu s pretlačeným cesnakom, osoľte, okoreňte. Podľa potreby zrieďte smotanou, aby sa zmes dala ľahko roztierať.
- Figy rozkrájajte na štvrtiny, cibuľu na hrubšie kolieska. Rúru vyhrejte na maximum a vložte do nej plech.
- Vykysnuté cesto rozdeľte na štyri časti – každú vyvaľkajte do tvaru pizze a položte na papier na pečenie. Pizze potrite ricottovou zmesou, rozložte na ne figy, cibuľu a trochu nasekaného rozmarínu. Posypte gorgonzolou, pokvapkajte olejom a pizzu rýchlym pohybom preložte aj s papierom na pečenie na vyhriaty plech do rúry. Pečte 10 minút.
- Takto upečte všetky pizze. Upečené posypte nasekaným rozmarínom a umytou rukolou. Môžete podávať.
Recepty s figami pokračujú na ďalšej strane >>>