Talianska babička má 82 rokov, 1 a pol MILIÓNA fanúšikov a dokonalý RECEPT na CARBONARA
14. 8. 2023, 6:01 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cubxv_LrF36
Neuveriteľné. Babička Silvana má 82 rokov a na Instagrame viac ako milión sledovateľov.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CvRvMG_I0Vu
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cp186qrMGl9
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CoUm5jULp9Y
Galéria k článku

Nonna Silvi je hádam najznámejšia babička na webe a sociálnych sieťach. Silvana Bini žije v Toskánsku, v menšom meste Castelfiorentine neďaleko Florencie a za svoj úspech vďačí nielen tomu, že je sympatická, ale aj úžasným receptom, ktoré takmer každý deň pridáva na Instagram @nonnasilviofficial.
Príbeh aktívnej babičky influencerky sa začal ešte v roku 2006. Jeden z jej synov, Marco, si v rodnom mestečku otvoril pekáreň. Nazval ju Forno Martini a babička Silvi, hoci si mohla užívať dôchodok, v nej začala pracovať, pretože si nevedela predstaviť, že by sa len nečinne prizerala na rodinné podnikanie.
Ako skúsená pekárka zo začiatku piekla domáce jablkové koláče. Múke, vode, oleju a cestu rozumela dokonale a do ponuky pridáva ďalšie obľúbené tradičné koláče a pečivo. Rodinnej pekárni sa darilo, mnoho ľudí prichádzalo, aby si kúpili niečo od nonny Silvi.
Záujem o babičkine pečenie "naštartoval" jej vnukov, aby si to nenechali len pre seba. Nonna Silvi varí, samozrejme je aj zručná kuchárka, a pečie na Instagrame i Tik Toku a len od začiatku roka má už 1 a pol milióna sledovateľov. Vo veku, keď sú starí ľudia pre mnohých mladších priam neviditeľní, je toskánska babička hviezdou, ktorá žiari doďaleka.

Pasta carbonara podľa nonny Silvi
5-6 porcií, príprava 5 minút, varenie 20 minút
- 500 g špagiet
- 300 g slaniny najlepšie guanciale (slanina z bravčového líčka)
- 9 vaječných žĺtkov
- 200 g parmezánu
- 200 g pecorina
- hľuzovka (nemusí byť)
POSTUP
- Slaninu nakrájajte na kocky a opečte v panvici tak, aby pustila všetok tuk.
- Vaječné žĺtky dajte do nádoby a primiešajte k nim nastrúhané pecorino a parmezán, čím vytvoríte creminu - hustú zmes na špagety.
- Surové žĺtky pasterizujte tukom z opečenej slaniny. Opatrne ho za stáleho miešania pridajte ho do syrovo -vajíčkovej zmesi. Špagety uvarte podľa návodu.
- Do panvice, kde ste opekali slaninu, dajte scedené cestoviny a pridajte syrovo-vajíčkovú zmes, dobre premiešajte a dozdobte slaninou a hľuzovkou.
Počuli ste už náš podcast?
V Dobrom jedle vždy nájdete overené recepty: