Reklama

Talianska babička má 82 rokov, 1 a pol MILIÓNA fanúšikov a dokonalý RECEPT na CARBONARA

Nonna Silvi nie je hviezdou len na Instagrame. Volajú ju aj do televíznych programov.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cubxv_LrF36

Reklama

Neuveriteľné. Babička Silvana má 82 rokov a na Instagrame viac ako milión sledovateľov.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Vyskúšajte chutný kukuricový šalát podľa Blue Grandma

    Nonna Silvi je hádam najznámejšia babička na webe a sociálnych sieťach. Silvana Bini žije v Toskánsku, v menšom meste Castelfiorentine neďaleko Florencie a za svoj úspech vďačí nielen tomu, že je sympatická, ale aj úžasným receptom, ktoré takmer každý deň pridáva na Instagram @nonnasilviofficial.

    Príbeh aktívnej babičky influencerky sa začal ešte v roku 2006. Jeden z jej synov, Marco, si v rodnom mestečku otvoril pekáreň. Nazval ju Forno Martini a babička Silvi, hoci si mohla užívať dôchodok, v nej začala pracovať, pretože si nevedela predstaviť, že by sa len nečinne prizerala na rodinné podnikanie.

    Ako skúsená pekárka zo začiatku piekla domáce jablkové koláče. Múke, vode, oleju a cestu rozumela dokonale a do ponuky pridáva ďalšie obľúbené tradičné koláče a pečivo. Rodinnej pekárni sa darilo, mnoho ľudí prichádzalo, aby si kúpili niečo od nonny Silvi.

    Záujem o babičkine pečenie "naštartoval" jej vnukov, aby si to nenechali len pre seba. Nonna Silvi varí, samozrejme je aj zručná kuchárka, a pečie na Instagrame i Tik Toku a len od začiatku roka má už 1 a pol milióna sledovateľov. Vo veku, keď sú starí ľudia pre mnohých mladších priam neviditeľní, je toskánska babička hviezdou, ktorá žiari doďaleka.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Lečo vie mať veľa podôb: Ktoré vám zachutí najviac?

      Pasta carbonara podľa nonny Silvi

      5-6 porcií, príprava 5 minút, varenie 20 minút

      • 500 g špagiet
      • 300 g slaniny najlepšie guanciale (slanina z bravčového líčka)
      • 9 vaječných žĺtkov
      • 200 g parmezánu
      • 200 g pecorina
      • hľuzovka (nemusí byť)

      POSTUP

      1. Slaninu nakrájajte na kocky a opečte v panvici tak, aby pustila všetok tuk.
      2. Vaječné žĺtky dajte do nádoby a primiešajte k nim nastrúhané pecorino a parmezán, čím vytvoríte creminu - hustú zmes na špagety.
      3. Surové žĺtky pasterizujte tukom z opečenej slaniny. Opatrne ho za stáleho miešania pridajte ho do syrovo -vajíčkovej zmesi. Špagety uvarte podľa návodu.
      4. Do panvice, kde ste opekali slaninu, dajte scedené cestoviny a pridajte syrovo-vajíčkovú zmes, dobre premiešajte a dozdobte slaninou a hľuzovkou.

      Počuli ste už náš podcast?

      V Dobrom jedle vždy nájdete overené recepty: