K FAZULI s olivami a slaninkou prilejte víno: Skvelé SÝTE jedlo na chladnejšie dni
29. 8. 2023, 15:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Jedlá z jedného hrnca sú vždy vďačnou kuchárskou témou. Nenáročné na prípravu, potrebujete minimum riadu a verte, že uspokojíte každého stravníka.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
15 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Čo môžete urobiť z bohatej úrody šalátových UHORIEK?Toto jedlo môžete urobiť aj dva dni dopredu. Ak je pred podávaním príliš husté, prilejte malé množstvo vody, zamiešajte a priveďte takmer k varu.
ZAPEČENÁ BIELA FAZUĽA S OLIVAMI A PANCETTOU
4 PORCIE I PRÍPRAVA 25 MINÚT I VARENIE 40 MINÚT
Potrebujete:
- 200 g cibule
- 2 mrkvy
- 300 g pancetty (alebo prerastenej slaniny)
- 300 g párkov
- 2 lyžice hladkej múky
- 250 ml červeného vína
- 80 g paradajkového pyré
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 100 g čiernych olív bez kôstky
- 1 plechovku bielych fazúľ";i:10;s:27:"250 g malých šampiňónov";i:11;s:16:"3 bobkové listy";i:12;s:22:"mleté čierne korenie
POSTUP
- Cibuľu očistite a nakrájajte na drobno. Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska. V hrnci rozohrejte olivový olej a cibuľu s mrkvou na ňom opekajte niekoľko minút do zlatista.
- Pridajte pancettu nakrájanú na kocky a párky nakrájane na menšie časti. Opekajte za občasného miešania asi 3 minúty. Prisypte múku a za stáleho miešania ju krátko opražte.
- Do hrnca prilejte červené víno, uveďte do varu a povarte 2 minúty. Postupne pridajte paradajkové pyré, vývar, čierne olivy, scedenú fazuľu a šampiňóny nakrájané na štvrtky. Pridajte bobkové listy a mleté čierne korenie.
- Uveďte do varu. Ak máte hrniec, ktorý je vhodný do rúry, vložte ho do nej. Ak nie, zmes preložte do zapekacej nádoby. Zakryte pokrievkou a pri 180 °C zapekajte 30 minút.Podávajte s arabským alebo bielym chlebom.
V Dobrom jedle vždy nájdete overené recepty: