Reklama

K FAZULI s olivami a slaninkou prilejte víno: Skvelé SÝTE jedlo na chladnejšie dni

Zapečená fazuľa s olivami

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Jedlá z jedného hrnca sú vždy vďačnou kuchárskou témou. Nenáročné na prípravu, potrebujete minimum riadu a verte, že uspokojíte každého stravníka.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čo môžete urobiť z bohatej úrody šalátových UHORIEK?

    Toto jedlo môžete urobiť aj dva dni dopredu. Ak je pred podávaním príliš husté, prilejte malé množstvo vody, zamiešajte a priveďte takmer k varu.

    ZAPEČENÁ BIELA FAZUĽA S OLIVAMI A PANCETTOU

    4 PORCIE I PRÍPRAVA 25 MINÚT I VARENIE 40 MINÚT

    Potrebujete:

    • 200 g cibule
    • 2 mrkvy
    • 300 g pancetty (alebo prerastenej slaniny)
    • 300 g párkov
    • 2 lyžice hladkej múky
    • 250 ml červeného vína
    • 80 g paradajkového pyré
    • 250 ml hovädzieho vývaru
    • 100 g čiernych olív bez kôstky
    • 1 plechovku bielych fazúľ";i:10;s:27:"250 g malých šampiňónov";i:11;s:16:"3 bobkové listy";i:12;s:22:"mleté čierne korenie

    POSTUP

    1. Cibuľu očistite a nakrájajte na drobno. Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska. V hrnci rozohrejte olivový olej a cibuľu s mrkvou na ňom opekajte niekoľko minút do zlatista.
    2. Pridajte pancettu nakrájanú na kocky a párky nakrájane na menšie časti. Opekajte za občasného miešania asi 3 minúty. Prisypte múku a za stáleho miešania ju krátko opražte.
    3. Do hrnca prilejte červené víno, uveďte do varu a povarte 2 minúty. Postupne pridajte paradajkové pyré, vývar, čierne olivy, scedenú fazuľu a šampiňóny nakrájané na štvrtky. Pridajte bobkové listy a mleté čierne korenie.
    4. Uveďte do varu. Ak máte hrniec, ktorý je vhodný do rúry, vložte ho do nej. Ak nie, zmes preložte do zapekacej nádoby. Zakryte pokrievkou a pri 180 °C zapekajte 30 minút.Podávajte s arabským alebo bielym chlebom. 

    V Dobrom jedle vždy nájdete overené recepty: