Reklama

OBED AKO PRI MORI: Fantastické kalmáre si doma urobíte za 10 MINÚT!

Vyprážané krevety a kalamáre.

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Stačia dva kroky a OBED AKO PRI MORI máte na tanieri o pár minút. Tento BLESKOVÝ RECEPT sme dostali od vychyteného kuchára Daniela Karasa a je náš TOP!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    CUKETOVÉ DOBROTY: Aha, máme pre vás SUPER RECEPTY!
    Zdroj: NMH

    Fritované baby kalmáre s pikantným dipom a limetou

    Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

    Vyprážané krevety a kalamáre.

    1 PORCIA, PRÍPRAVA 10 MINÚT + ODLEŽANIE

    Potrebujete:

    • 150 g baby kalmárov (očistených)
    • 200 ml mlieka
    • 1 lyžička čili vločiek
    • 50 g hladkej múky
    • 1 limeta
    • čili a sójová omáčka (kvalitná)
    • morská soľ, mleté čierne korenie
    • olej na fritovanie
    1. Vyčistené kalmáre nakrájajte na menšie kúsky a namočte do mlieka s čili vločkami na 10 minút. Potom ich osušte a zľahka obaľte v múke.
    2. Kalmáre fritujte do zlatista, posoľte a okoreňte. Podávajte pokvapkané limetovou šťavou, so sójovou a s čili omáčkou. Dobrú chuť!

    Ďalšie tipy z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.