objednať časopis
všetky kategórie

Tradičný recept na fantastické pirohy zo Spiša venovala Dobrému jedlu etnologička a historička Katka Nádaská... a odvtedy si ich opekáme často. Ak ste ich ešte neokúsili - prázdniny sú na to ako stvorené. Nech sa vám doma vydaria.

„Prvýkrát som ich ochutnala už pred 40 rokmi s mojou starou mamou na návšteve u jej kamarátky. Cestovali sme malým vláčikom z jedného spišského mesta do druhého a na obed som dostala za tanier týchto voňavých pirohov s hrnčekom čerstvo nadojeného mlieka," spomína naša najznámejšia etnologička Katka Nádaská, ktorá zbiera slovenské recepty už celé roky. A TENTO MUSÍTE vyskúšať...

Katka Nádaská zbiera skvelé tradičné recepty po celom Slovensku. Nájdete ich aj v jej knihách.
Katka Nádaská zbiera skvelé tradičné recepty po celom Slovensku. Nájdete ich aj v jej knihách.
Zdroj: Emil Vasko

Zamagurské pirohy s bryndzou a so slaninkou

Zamagurské pirohy s bryndyou a so slaninkou zo spišskej obce Ľubica.
Zamagurské pirohy s bryndyou a so slaninkou zo spišskej obce Ľubica.
Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ

5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT + OPEKANIE

Potrebujete:

Na cesto:

  • 1,4 kg zemiakov
  • 1-2 vajcia
  • 1 strúčik cesnaku
  • majorán
  • 40 g cibule
  • 65 g hladkej múky
  • 65 g strúhanky
  • 500 ml mlieka
  • soľ
  • olej (masť) a slaninka na opekanie
Diana má krásny nový účes. Čo poviete?
Čítajte viac
Super RÝCHLY MARHUĽOVÝ KOLÁČ: RECEPT máme od maminy Diany Hágerovej, ktorá pečie ÚŽASNÉ TORTY!

Na plnku:

  • 800 g uvarených zemiakov
  • 175 g bryndze
  • pažítka, kôpor
  • mleté čierne korenie 

Článok s postupom pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie