Tvarohová zmrzlina s mangom
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
PRE CELÚ RODINU, 25 MINÚT + MRAZENIE
Potrebujete:
- 2 zrelé mangá
- 200 g jemného tučného tvarohu
- 100 ml kokosového mlieka
- šťavu z 1 citróna
- 2 lyžice medu (podľa chuti manga)
- 200 ml smotany na šľahanie
POSTUP
- Mango očistite, nakrájajte na kocky, vložte do nádoby vhodnej na mrazenie a dajte mraziť na 2-3 hodiny.
- V mise premiešajte tvaroh, kokosové mlieko, šťavu z citróna a med. V druhej mise vyšľahajte smotanu do krémových špičiek.
- Zmrazené mango rozmixujte na hladké pyré. Pomaly doň pridávajte tvarohovú zmes. Nakoniec už len ručne jemne zapracujte šľahačku. Zmes vlejte do nádoby a dajte do mrazničky na 3-4 hodiny, ideálne na noc.
- Zmrzlinu vyberte z mrazničky aspoň 5-10 minút pred podávaním. Bude sa vám ľahšie naberať.
Zavolajte DETI, budú ich robiť s nadšením. Domáce nanuky s melónom a kivi, recept je TU >>>