objednať časopis
všetky kategórie

Narobte si do zásoby a keď to na vás príde, hoci uprostred tropickej slovenskej noci, vezmite si poriadne veľkú lyžicu alebo rovno hriešne dobrý nanuk.

Tvarohová zmrzlina s mangom

Mangová zmrzlina.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

PRE CELÚ RODINU, 25 MINÚT + MRAZENIE

Potrebujete:

  • 2 zrelé mangá
  • 200 g jemného tučného tvarohu
  • 100 ml kokosového mlieka
  • šťavu z 1 citróna
  • 2 lyžice medu (podľa chuti manga)
  • 200 ml smotany na šľahanie 
Mramorová torta s čučoriedkami.
Čítajte viac
Barbora pripravila do NOVEJ Sladkej výzvy špecialitku - TORTU s MRAMOROVÝM vzorom

POSTUP

  1. Mango očistite, nakrájajte na kocky, vložte do nádoby vhodnej na mrazenie a dajte mraziť na 2-3 hodiny.
  2. V mise premiešajte tvaroh, kokosové mlieko, šťavu z citróna a med. V druhej mise vyšľahajte smotanu do krémových špičiek.
  3. Zmrazené mango rozmixujte na hladké pyré. Pomaly doň pridávajte tvarohovú zmes. Nakoniec už len ručne jemne zapracujte šľahačku. Zmes vlejte do nádoby a dajte do mrazničky na 3-4 hodiny, ideálne na noc.
  4. Zmrzlinu vyberte z mrazničky aspoň 5-10 minút pred podávaním. Bude sa vám ľahšie naberať.   

Zavolajte DETI, budú ich robiť s nadšením. Domáce nanuky s melónom a kivi, recept je TU >>>

Kategórie