Nadpozemsky dokonalé ORIGAMI TORTY: Naozaj nie sú z papiera!Prezradíme vám ako ich šikovní cukrári a cukrárky vytvárajú. Chce to božskú trpezlivosť! S ich dozdobením to potom už netreba preháňať, pristane im minimalizmus.
Konzumácia cesnaku nalačno: Čo vás čaká? Ak chcete odraziť zlých duchov a upírov, treba si zavesiť strúčik cesnaku okolo krku alebo na dvere domu. Staroveké múdrosti, mýty a staré príbehy nám hovoria, že tým pomôžeme udržať tieto temné sily na uzde. Cesnak sa považuje za dobre známu potravinu, ktorá nám pomáha hlavne s imunitou.
Pečenie vlastného CHLEBA: Telo a postava sa vám odvďačia!Pečenie vlastného chleba môže ušetriť peniaze a poskytnúť vám väčšiu nutričnú hodnotu z jedla.
15 najkrajších TORT zo Sladkej výzvy: Tekvicovou najviac ZABODOVALA MarcelaVyzývateľka zo Sladkej výzvy Martina Hankerová @cupcakeroses_sweetbeauty vás nalákala na pečenie tekvicovej torty s pomarančovou plnkou. A tu sú tie najkrajšie...
Schwarzwaldská TORTA: Recept máme od cukrárky PETRY TÓTHOVEJMôžete ju upiecť celkom nahú! Do plnky a na ozdobenie použite zavárané čerešne.
Farba jesene je TEKVICOVÁ! Z ORANŽOVEJ krásky urobíte polievku, rizoto i TORTUAko sme mohli žiť, kým oranžové tekvice neovládli naše kuchyne?
Miešať omáčku jedným smerom, nesmažiť v olivovom oleji! Zaručené RADY či mýtusNaše babičky sa snažili ušetriť, kde sa dalo, navyše doma nemali toľko kvalitného kuchynského náradia, ako máme my dnes. A tak skúšali a experimentovali.
Rady do kuchyne: Čo s KYSLOU omáčkou či RIEDKYM lekvárom?Pripravili ste jedlo a zistili ste, že omáčka či polievka je príliš kyslá? Zachránite ju tak, že do nej pridáte mlieko alebo téglik smotany. Mliečne výrobky kyslosť zmiernia.
MAĎARSKÁ KUCHYŇA je dokonalá: Najete sa do prasknutia!Teda, nie je to žiadna diétka... Ale raz za čas "zhrešiť" niečím tak výborným môžete. Vyberajte na čo máte chuť!
Aký je rozdiel medzi VANILKOU a VANILÍNOM? Spoznajte hoVeľa produktov vonia a chutí po vanilke, ale len málo z nich ju skutočne obsahuje.
Mirkine ŠTAFETKY: Najznámejšia česká cukrárka pečie FAMÓZNE!Jej ružové vlasy i nefalšovaný temperament vám určite utkveli v českej televíznej šou "Peče celá země", kde bola nekompromisnou porotkyňou! Mirka van Gils Slavíková patrí medzi európsku cukrársku elitu.
Poctivé TORTY A KOLÁČE: KARAMEL z nich poriadne tečie!Ak ste doteraz mali z prípravy karamelu rešpekt, už nemusíte! Podľa receptov našej Veroniky sa naučíte robiť polevu, omáčku aj krém. Dokonca aj v slanom vydaní!
ADRIANA POLÁKOVÁ už zasa V KUCHYNI: Toto upiekla nám!Po operácii je už opäť v plnom nasadení. Varí, pečie a gazduje vo svojom novom domove.
Nejedzte prázdne listy: Ako správne pripravovať ŠPENÁTBez ohľadu na to, či vám špenát chutí alebo nie, ide o mimoriadne výživnú zeleninu. Každá porcia je bez tuku, má nízky obsah kalórií a sodíka a taktiež dodáva vášmu telu 50 percent dennej požiadavky na vitamín C a zdravú dávku vlákniny.
SLINKY sa nám zbiehajú: Ako sa fotí v ateliéri Dobrého jedla? Radi sa pozeráte na fotografie jedla? Foodstyling je oblasť, ktorá zaujíma mnoho ľudí. V Dobrom jedle máme fotiek, z ktorých sa zbiehajú slinky, stovky.
Navarte na TRI DNI: Jesenný OBED, ktorý zasýti a ušetrí čas!Pripravte poriadne porcie a veľký hrniec! Ostane aj na zajtra a pozajtra... Stačí len prihriať.
28 VÍŤAZNÝCH TORT A KOLÁČOV: Od čitateliek Dobrého jedla!"Vyslyšali" ste naše výzvy a posielali ste super recepty na NAJ koláče. Takto to dopadlo! A zapojili sa aj muži...
Máte radi OVOCNÉ POCHERAJE? Vyskúšajte naše recepty!Aj vy ich doma pečiete namiesto koláčov či zákuskov. Najmä ak ste zo Záhoria, či od Trnavy, pocheraj vám ide jednoducho lepšie do úst...
Študentská VEČERA na internáte: Jedlá na červený diplom!Nemusí to byť len treska s rožkom či obligátne špagety... Nebojte sa s nami aj trocha experimentovať a pochutí si celá izba!
KAŽDÝ si nájde tú svoju. Pozrite sa na TORTY pre princeznu, PILOTA i rybáraNa oslave môžete mať tortu, ktorá je určená presne pre oslávenca, nesie odkaz o niečom, čo sa mu páči, alebo mu je blízke.
TRADIČNÉ MAKOVÉ JEDLÁ: Ani vy im nedokážete odolať?Halušky, buchty, štrúdľa, perky osúchy i šúľance. Čo z toho by ste si dali najprv?