Reklama

5 NAJLEPŠÍCH JABLKOVÝCH koláčov: Sú rýchlo hotové a šťavnaté až-až!

FAREBNÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Napríklad táto jablková crostata je taká jednoduchá, že nebudete chápať. A chutí božsky!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Úžasne voňavá CITRÓNOVÁ BÁBOVKA: Máte ju na stole RAZ-DVA! Teaser
    Zdroj: NMH

    Milujeme jablká! A za tieto recepty na vynikajúce jablkové koláčiky z Dobrého jedla dáme aj ruky do rúry :) Nech sa vám doma vydaria...

    Jablková crostata s ricottou

    Zdroj: Archív DJ

    Jablková crostata s ricottou

    8-10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

    Potrebujete:

    • 350 g špaldovej celozrnnej múky
    • 200 g masla
    • 170 g práškového cukru (+ 4 lyžice práškového cukru
    • na plnku)
    • 2 vajcia
    • štipka soli
    • štipka sódy bikarbóny
    • štipka mletej vanilky
    • 250 g ricotty
    • 100 g kyslej smotany";i:10;s:9:"2 žĺtky";i:11;s:31:"2 lyžice kukuričného škrobu";i:12;s:9:"2 jablká

    POSTUP:

    1. Múku, trochu zmäknuté maslo, práškový cukor, vajcia, soľ, sódu a vanilku dajte do misy a vypracujte nelepivé cesto. Rozvaľkajte ho do tvaru formy (24 cm). Formu vysteľte papierom na pečenie a cesto do nej roztiahnite, aby okraje prevísali. Uložte na pol hodiny do chladničky.
    2. Z ricotty, zo smotany, žĺtkov a škrobu ručne vymiešajte plnku. Prelejte ju na cesto a na ňu rozložte jablká nakrájané na plátky. Pretŕčajúce okraje cesta zahnite do stredu a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút. Nechajte vychladnúť a môžete servírovať.

    Zdravá jabĺčková tortička

    Zdroj: Shutterstock

    Jablkový koláč bez múky.

    Je bez štipky múky aj bez cukru. A úžasné šťavnatá. Celý RECEPT je TU:

    Jablkový cheesecake

    Zdroj: Laura Witteková

    Jablkovo-karamelový cheesecake z titulky je božský. Prisaháme.

    Tento cheesecake je nenáročný na suroviny, pripravený s ľahkosťou a pritom nebesky dobrý. Celý recept je TU:

    Jablkový mrežovník

    Zdroj: Laura Witteková

    Jablkový mrežovník

    Recept na tento úžasný mrežovník je od našej cukrárky Veroniky. Budete ho piecť často! Celý recept je TU:

    Jablkový chlebíček

    Zdroj: Laura Witteková

    Jablkový chlebík

    Mäkučký, šťavnatý, skvelý napríklad aj na raňajky. Určite si ho upečte! Celý recept je TU:

    Ďalšie SLADKÉ TIPY z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.