objednať časopis
všetky kategórie
Fánky od Miňa.

Dobré jedlo/Laura Witteková

MIŇOVA ŠKOLA PEČENIA: S chutnými FÁNKAMI si užijete sladké fašiangy

Fánky, anjelské krídla či božie milosti. Fašiangová dobrota má viacero mien, rôzne tvary a pripravuje sa z rozličného cesta. V 10. časti nášho seriálu ich pripravil cukrár Miňo Macuľa z kvalitných surovín z Kauflandu. Pochutnajte si!

Recept pre vás ako vždy pripravil Miňo Macuľa, víťaz televíznej súťaže v pečení. Vďaka jeho tipom si s receptom hravo poradí aj absolútny cukrár začiatočník. Pozrite si video!

Miňove fašiangové fánky

Miňove fánky.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Pre celú rodinu, príprava 20 minút + chladenie, vysmážanie 20 minút

Potrebujete:

  • 1 kg hladkej múky K-Classic
  • 2 kypriace prášky K-Classic
  • štipku soli
  • 1 balíček vanilkového cukru K-Classic
  • citrónovú kôru z 1 citróna v bio kvalite
  • 250 g masla K-Classic
  • 2 lyžice rumu
  • 2 vajcia
  • 500 ml mlieka K-Classic

Na obaľovanie:

  • práškový cukor K-Classic
  • vanilkový cukor K- Classic
  • mletú škoricu

Na vyprážanie:

  • slnečnicový olej K- Classic

POSTUP

  1. Do misy preosejte múku, pridajte kypriace prášky, štipku soli, nastrúhanú citrónovú kôru a vanilkový cukor. Premiešajte. Potom k múke pridajte maslo nakrájané na kocky, rum, vajcia a mlieko.
  2.  Vypracujte hladké cesto, zabaľte ho do fólie a nechajte minimálne hodinu odpočívať v chladničke.
  3. Cesto vyberte a na pomúčenej doske vyvaľkajte na hrúbku asi 1 cm.  a vykrajujeme fánky. Cesto nakrájajte ho na pásy, narežte do nich dva otvory, cez jeden prevlečte okraj a vytvarujte fánky.
  4. Olej rozohrejte na 170 °C. Fánky krátko vyprážajte do zlatista. Dajte na kuchynskú papierovú utierku, aby ste ich zbavili prebytočného tuku. Ešte teplé fánky obaľte v zmesi práškového, vanilkového cukru a škorice. Dobrú chuť.