Reklama

Adriana Kemka pečie inak: Skúste JABLKOVÉ REZY bez lepku a laktózy!

Adriana Kemka s manželom Jurajom.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CB78e4iHtMn/

Reklama

Manželka známeho herca Juraja Kemku je skutočne zručná kuchárka a pekárka. Jednoduchý jablkový koláč upiekla z mandľovej múky. Mňam!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Stravujete sa bezlepkovo? Možno nemusíte! Dnes o celiakii
    Zdroj: Dobré jedlo

    Pečie nanovo

    Zdroj: Robo Homola

    Adriana s manželom Jurajom.

    Keď jej pred viac ako desiatimi rokmi zistili intolerancie, prekopala celý rodinný jedálny lístok a začala variť aj piecť nanovo. Neustále hľadá a skúša rôzne náhrady múk a nové chute. Výsledkom jej kreativity v kuchyni je knižka Malou vidličkou, vďaka ktorej upečiete skvelé tradičné sladkosti v bezlepkovej či bezlaktózovej verzii. Bez lepku aj vo veľkom kváskuje, za úžasne nadýchaným chlebíkom sa ide celá rodina Kemkovcov potrhať. O jej neuveriteľnej kreativite sme sa presvedčili aj na jej Instagrame.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      U Kandráčovcov v kuchyni býva veselo! Pomáha aj dcérka Maruška

      Šťavnaté jablkové rezy

      6 porcií, príprava 15 minút, pečenie 25 minút

      Zdroj: Adriana Kemka

      Jablkový koláč od Adriany Kemky.

      POTREBUJETE:

      • 2 šálky mandľovej múky
      • štvrť lyžičky soli
      • pol lyžičky sódy bikarbóny
      • 2 lyžičky škorice
      • štvrť šálky kokosového oleja
      • 3 vajcia
      • štvrť šálky javorového sirupu
      • 1 lyžička vanilkového extraktu
      • pol šálky nahrubo postrúhaného jablka

      Na posýpku:

      • pol šálky mandľovej múky
      • štvrť šálky kokosového cukru
      • 3 lyžice oleja

      POSTUP:

      1. Vo veľkej mise zmiešajte mandľovú múku, soľ, sódu bikarbónu a škoricu.
      2. Pridajte olej, vajcia, javorový sirup a vanilku. Zmiešajte na kompaktnú masu a pridajte postrúhané jablko. Vlejte do pekáča vystlaného papierom na pečenie.
      3. V miske zmiešajte ingrediencie na posýpku, posypte ňou koláč a jemne povtláčajte opačnou stranou lyžice do cesta. Pečte na 180 °C asi 25 minút.

      Vyskúšajte aj Adrianine guľky z ovsených vločiek a tekvicového pyré:

      Dostali ste chuť na niečo sladké? Upečte tiež: