Adriana Kemka pečie inak: Skúste JABLKOVÉ REZY bez lepku a laktózy!
18. 2. 2024, 8:33 (aktualizované: 2. 4. 2025, 7:29)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CB78e4iHtMn/
Manželka známeho herca Juraja Kemku je skutočne zručná kuchárka a pekárka. Jednoduchý jablkový koláč upiekla z mandľovej múky. Mňam!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CoePCHEqihP/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cr6PGHDLwKL/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cwo6hr6Ig-J/
Galéria k článku

Zdroj: Dobré jedlo
Pečie nanovo
Zdroj: Robo Homola
Adriana s manželom Jurajom.
Keď jej pred viac ako desiatimi rokmi zistili intolerancie, prekopala celý rodinný jedálny lístok a začala variť aj piecť nanovo. Neustále hľadá a skúša rôzne náhrady múk a nové chute. Výsledkom jej kreativity v kuchyni je knižka Malou vidličkou, vďaka ktorej upečiete skvelé tradičné sladkosti v bezlepkovej či bezlaktózovej verzii. Bez lepku aj vo veľkom kváskuje, za úžasne nadýchaným chlebíkom sa ide celá rodina Kemkovcov potrhať. O jej neuveriteľnej kreativite sme sa presvedčili aj na jej Instagrame.

Šťavnaté jablkové rezy
6 porcií, príprava 15 minút, pečenie 25 minút
Zdroj: Adriana Kemka
Jablkový koláč od Adriany Kemky.
POTREBUJETE:
- 2 šálky mandľovej múky
- štvrť lyžičky soli
- pol lyžičky sódy bikarbóny
- 2 lyžičky škorice
- štvrť šálky kokosového oleja
- 3 vajcia
- štvrť šálky javorového sirupu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- pol šálky nahrubo postrúhaného jablka
Na posýpku:
- pol šálky mandľovej múky
- štvrť šálky kokosového cukru
- 3 lyžice oleja
POSTUP:
- Vo veľkej mise zmiešajte mandľovú múku, soľ, sódu bikarbónu a škoricu.
- Pridajte olej, vajcia, javorový sirup a vanilku. Zmiešajte na kompaktnú masu a pridajte postrúhané jablko. Vlejte do pekáča vystlaného papierom na pečenie.
- V miske zmiešajte ingrediencie na posýpku, posypte ňou koláč a jemne povtláčajte opačnou stranou lyžice do cesta. Pečte na 180 °C asi 25 minút.
Vyskúšajte aj Adrianine guľky z ovsených vločiek a tekvicového pyré:
Dostali ste chuť na niečo sladké? Upečte tiež: