ROLÁDA Martina Nikodýma pobláznila Slovensko! Vyskúšajte jeho RECEPT
31. 1. 2024, 8:11 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C1FBsq_qKbj/
O tom, že mu to ladí nielen s moderátorským mikrofónom, ale aj s vareškou, presvedčil Martin aj nás!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C09I_TiKOc-/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CG94Reenv0a/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C1FBsq_qKbj/
Galéria k článku

Moderátor Martin Nikodým sa stal Majstrom pekárom v špeciálnej časti súťaže Pečie celé Slovensko. Perfektne sa popasoval aj s úlikmi, niet sa čomu čudovať, je predsa vášnivým včelárom, s čím sa rád delí aj na svojom Instagrame.
Porotkyne očaril rodinným receptom na citrónovú roládu. Netrvalo dlho a na sociálnych sieťach sa začali objavovať prosby o presné ingrediencie a postup. Nech sa páči, máme ho!
Citrónová roláda Martina Nikodýma
Potrebujete:
Na piškóty:
- 60 g hladkej múky
- 35 g práškového cukru
- 3 vajcia
Na orechovú časť:
- 50 g pomletých piškót
- 500 ml pomletých vlašských orechov
- 500 g práškového cukru
- 150 g rumu
Na plnku:
- 250 g mäkkého masla
- 200 g práškového cukru
- 40 g vanilkového cukru
- šťava z 2 citrónov
Postup:
- Žĺtky vyšľahajte s 20g cukru do peny. Z bielkov vyšľahajte sneh, do ktorého postupne zapracujte zvyšný cukor. Do pevného snehu iba krátko a jemne vmiešajte žĺtkovú zmes a nakoniec preosiatu múku. Cukrárskym vreckom s hladkou guľatou špičkou nastriekajte na plech vystlaný papierom na pečenie piškóty. Pečte v rúre vyhriatej na 175°C do zlatista cca 10-12 minút.
- Pomleté piškóty zmiešajte s vlašskými orechmi, preosiatym práškovým cukrom a rumom.
- Na plnku všetky suroviny vyšľahajte do hladkého krému, v prípade potreby pridajte citrónovú šťavu.
- Papier na pečenie o rozmere 30 x 40 cm pocukrujte práškovým cukrom. Orechovú zmes najskôr rukami zatlačte a následne vyvaľkajte na celú plochu papiera. Ak bude niečo pretrčať, odrežte to a použite na dekoráciu.
- Časť citrónového krému si nechajte na dekorovanie. Zvyšok natrite na orechový plát a roládu pomocou papiera na pečenie zatočte. Nechajte zatuhnúť v chladničke a zdobte podľa vlastných predstáv.