Reklama

ROLÁDA Martina Nikodýma pobláznila Slovensko! Vyskúšajte jeho RECEPT

Citrónová roláda Martina Nikodýma

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C1FBsq_qKbj/

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

O tom, že mu to ladí nielen s moderátorským mikrofónom, ale aj s vareškou, presvedčil Martin aj nás!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Cukrár Miňo Macuľa upiekol sviatočné rezy: Skúste ich podľa neho!

    Moderátor Martin Nikodým sa stal Majstrom pekárom v špeciálnej časti súťaže Pečie celé Slovensko. Perfektne sa popasoval aj s úlikmi, niet sa čomu čudovať, je predsa vášnivým včelárom, s čím sa rád delí aj na svojom Instagrame.

    Porotkyne očaril rodinným receptom na citrónovú roládu. Netrvalo dlho a na sociálnych sieťach sa začali objavovať prosby o presné ingrediencie a postup. Nech sa páči, máme ho!

    Citrónová roláda Martina Nikodýma

    Potrebujete:

    Na piškóty:

    • 60 g hladkej múky
    • 35 g práškového cukru
    • 3 vajcia

    Na orechovú časť:

    • 50 g pomletých piškót
    • 500 ml pomletých vlašských orechov
    • 500 g práškového cukru
    • 150 g rumu

    Na plnku:

    • 250 g mäkkého masla
    • 200 g práškového cukru
    • 40 g vanilkového cukru
    • šťava z 2 citrónov

    Postup:

    1. Žĺtky vyšľahajte s 20g cukru do peny. Z bielkov vyšľahajte sneh, do ktorého postupne zapracujte zvyšný cukor. Do pevného snehu iba krátko a jemne vmiešajte žĺtkovú zmes a nakoniec preosiatu múku. Cukrárskym vreckom s hladkou guľatou špičkou nastriekajte na plech vystlaný papierom na pečenie piškóty. Pečte v rúre vyhriatej na 175°C do zlatista cca 10-12 minút.
    2. Pomleté piškóty zmiešajte s vlašskými orechmi, preosiatym práškovým cukrom a rumom.
    3. Na plnku všetky suroviny vyšľahajte do hladkého krému, v prípade potreby pridajte citrónovú šťavu.
    4. Papier na pečenie o rozmere 30 x 40 cm pocukrujte práškovým cukrom. Orechovú zmes najskôr rukami zatlačte a následne vyvaľkajte na celú plochu papiera. Ak bude niečo pretrčať, odrežte to a použite na dekoráciu.
    5. Časť citrónového krému si nechajte na dekorovanie. Zvyšok natrite na orechový plát a roládu pomocou papiera na pečenie zatočte. Nechajte zatuhnúť v chladničke a zdobte podľa vlastných predstáv.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.