Reklama

Ľahučký MAKOVO-CITRÓNOVÝ KOLÁČIK ku kávičke upečiete aj v strede týždňa

Makovo-citrónový koláč s tvarohovým krémom

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Doprajte si domáci koláčik aj uprostred pracovného týždňa. Tento recept upečiete šmahom ruky!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Zdobenie torty nemusí byť zložité: Inšpirujte sa postupom

    MAKOVO-CITRÓNOVÝ KOLÁČ S TVAROHOVÝM KRÉMOM

    ZA PLECH, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

    Zdroj: Laura Witteková

    Makovo-citrónový koláč s tvarohovým krémom

    Potrebujete:

    • 3 vajcia
    • 160 g krupicového cukru
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • kôra z 1 citróna
    • 100 ml oleja
    • 350 ml mlieka
    • 150 g polohrubej múky
    • 200 g hladkej múky
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • 30 g mletého maku";i:10;s:21:"šťava z 2 citrónov

    NA KRÉM:

    • 500 g jemného tvarohu
    • 250 g smotany na šľahanie
    • 80 g práškového cukru
    • 200 g mascarpone

    POSTUP:

    1. Vajcia s cukrom a vanilkovým extraktom vyšľahajte do peny. Pridajte kôru z citróna, olej, mlieko, múky, kypriaci prášok, mak, citrónovú šťavu a premiešajte. Hmotu vylejte na klasický plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 180 °C asi 30 minút.
    2. Urobte tvarohový krém: Do misy dajte všetky suroviny a dobre vyšľahajte. Krém natrite na vychladnutý koláč, rozkrájajte a môžete podávať.