Ľahučký MAKOVO-CITRÓNOVÝ KOLÁČIK ku kávičke upečiete aj v strede týždňa
31. 1. 2024, 14:03 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Doprajte si domáci koláčik aj uprostred pracovného týždňa. Tento recept upečiete šmahom ruky!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
57 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Zdobenie torty nemusí byť zložité: Inšpirujte sa postupomMAKOVO-CITRÓNOVÝ KOLÁČ S TVAROHOVÝM KRÉMOM
ZA PLECH, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Zdroj: Laura Witteková
Makovo-citrónový koláč s tvarohovým krémom
Potrebujete:
- 3 vajcia
- 160 g krupicového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- kôra z 1 citróna
- 100 ml oleja
- 350 ml mlieka
- 150 g polohrubej múky
- 200 g hladkej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 30 g mletého maku";i:10;s:21:"šťava z 2 citrónov
NA KRÉM:
- 500 g jemného tvarohu
- 250 g smotany na šľahanie
- 80 g práškového cukru
- 200 g mascarpone
POSTUP:
- Vajcia s cukrom a vanilkovým extraktom vyšľahajte do peny. Pridajte kôru z citróna, olej, mlieko, múky, kypriaci prášok, mak, citrónovú šťavu a premiešajte. Hmotu vylejte na klasický plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 180 °C asi 30 minút.
- Urobte tvarohový krém: Do misy dajte všetky suroviny a dobre vyšľahajte. Krém natrite na vychladnutý koláč, rozkrájajte a môžete podávať.