Reklama

Najobľúbenejšia NEPEČENÁ TORTA: S piškótami, smotanou a ovocím

Osviežujúca ovocno-smotanová torta. Verzia bez kakaa.

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Pri tom množstve moderných receptov, ktorými nás zásobujú šikovné cukrárky, cukrári i food blogeri, ste možno na ňu zabudli. Oprášte recept a oblížete sa!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Roztočte to pred pôstom: Hriešne KRÉMOVÉ ZÁKUSKY sú fakt bomba!

    PIŠKÓTOVÁ SMOTANOVÁ TORTA

    10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT + CHLADENIE

    Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

    Nepečenú tortu môžete pripraviť aj v kombinácii s kakaovým krémom.

    POTREBUJETE:

    • 1,5 kg studenej kyslej smotany
    • zrniečka z vanilkového struku alebo vanilkový cukor
      cukor podľa chuti
    • 150 g detských okrúhlych piškót
    • čerstvé alebo zavárané mandarínky, prípadne iné sezónne ovocie
    • citrónová šťava podľa chuti
    • granulované kakao alebo strúhaná horká čokoláda na ozdobenie

    POSTUP:

    1. Kilogram smotany premiešajte s vanilkovými semiačkami a cukrom podľa chuti. Tortovú formu s priemerom 24 cm vyložte papierom na pečenie. Na jej dno poukladajte piškóty a zalejte ich polovicou vanilkovej smotany.
    2. Poukladajte ďalšiu vrstvu piškót a zalejte ju 500 g smotany rozmiešanej s granulovaným kakaom. Navrstvite poslednú vrstvu piškót a na ňu vylejte zvyšok vanilkovej smotany. Nechajte tortu stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.
    3. Pripravte mandarínkový kompót: Celé mandarínky orežte nožom tak, aby ste odrezali bielu blanu aj z jednotlivých mesiačikov. Z orezaných mandarínok vyrežte jednotlivé polmesiace a zo zvyšku mandarínky vytlačte rukou šťavu. Takto postupujte so všetkými mandarínkami. Mandarínky môžete ošúpať aj ručne. Šťavu z nich nechajte zovrieť, pridajte do nej cukor a nechajte rozpustiť. Do šťavy vložte dužinu z mandarínok a nechajte kompót vychladnúť. Ak chcete, dochuťte ho ešte citrónovou šťavou.
    4. Tortu podávajte posypanú granulovaným kakaom spolu s mandarínkovým kompótom.

    Tip kuchára Ľuboša Mega:

    Časť kyslej smotany môžete v tejto torte nahradiť tvarohom. Použite pokojne aj čerstvé drobné ovocie a navrstvite ho medzi piškóty a krém. Výborné sú aj kompótové broskyne.

    Máte chuť na sladké? Vyberte si aj tu: