Najobľúbenejšia NEPEČENÁ TORTA: S piškótami, smotanou a ovocím
16. 2. 2024, 10:07 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Pri tom množstve moderných receptov, ktorými nás zásobujú šikovné cukrárky, cukrári i food blogeri, ste možno na ňu zabudli. Oprášte recept a oblížete sa!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
20 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Roztočte to pred pôstom: Hriešne KRÉMOVÉ ZÁKUSKY sú fakt bomba!PIŠKÓTOVÁ SMOTANOVÁ TORTA
10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT + CHLADENIE
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Nepečenú tortu môžete pripraviť aj v kombinácii s kakaovým krémom.
POTREBUJETE:
- 1,5 kg studenej kyslej smotany
- zrniečka z vanilkového struku alebo vanilkový cukor
cukor podľa chuti - 150 g detských okrúhlych piškót
- čerstvé alebo zavárané mandarínky, prípadne iné sezónne ovocie
- citrónová šťava podľa chuti
- granulované kakao alebo strúhaná horká čokoláda na ozdobenie
POSTUP:
- Kilogram smotany premiešajte s vanilkovými semiačkami a cukrom podľa chuti. Tortovú formu s priemerom 24 cm vyložte papierom na pečenie. Na jej dno poukladajte piškóty a zalejte ich polovicou vanilkovej smotany.
- Poukladajte ďalšiu vrstvu piškót a zalejte ju 500 g smotany rozmiešanej s granulovaným kakaom. Navrstvite poslednú vrstvu piškót a na ňu vylejte zvyšok vanilkovej smotany. Nechajte tortu stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.
- Pripravte mandarínkový kompót: Celé mandarínky orežte nožom tak, aby ste odrezali bielu blanu aj z jednotlivých mesiačikov. Z orezaných mandarínok vyrežte jednotlivé polmesiace a zo zvyšku mandarínky vytlačte rukou šťavu. Takto postupujte so všetkými mandarínkami. Mandarínky môžete ošúpať aj ručne. Šťavu z nich nechajte zovrieť, pridajte do nej cukor a nechajte rozpustiť. Do šťavy vložte dužinu z mandarínok a nechajte kompót vychladnúť. Ak chcete, dochuťte ho ešte citrónovou šťavou.
- Tortu podávajte posypanú granulovaným kakaom spolu s mandarínkovým kompótom.
Tip kuchára Ľuboša Mega:
Časť kyslej smotany môžete v tejto torte nahradiť tvarohom. Použite pokojne aj čerstvé drobné ovocie a navrstvite ho medzi piškóty a krém. Výborné sú aj kompótové broskyne.
Máte chuť na sladké? Vyberte si aj tu: