Reklama

Zdravý KOLÁČIK na víkend: Božsky dobrý ČOKOLÁDOVÝ S REPOU a tvarohovým krémom

Koláč s repou a tvarohovým krémom.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Aj zdravý koláčik môže chutiť fantasticky! Na chuti nespoznáte, že je plný zdravej repy.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dezerty z exotiky: Recepty plné vitamínov a skvelej chuti
    Zdroj: Dobré jedlo

    KOLÁČ S REPOU A TVAROHOVÝM KRÉMOM

    18 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Koláč s repou a tvarohovým krémom.

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 345 g uvarenej červenej repy
    • 85 g tmavej čokolády 70-percentnej
    • 150 g hladkej múky
    • 7 g kypriaceho prášku
    • 30 g kakaa holandského typu
    • štipka soli
    • 150 g práškového hnedého cukru
    • 3 vajcia
    • 110 ml olivového oleja

    Na tvarohový krém:

    • 250 g jemného tučného tvarohu
    • 80 g práškového cukru
    • 1 lyžička prášku zo sušenej repy

    POSTUP:

    1. Hlbší plech s rozmerom 25 x 30 cm vyložte papierom na pečenie. Rúru vyhrejte na 180 °C.
    2. Uvarenú repu nakrájajte na menšie kúsky a rozmixujte na hladkú hmotu.
    3. Nad parou roztopte čokoládu a nechajte 5 minút vychladnúť. Potom do čokolády vmiešajte rozmixovanú repu.
    4. V druhej miske zmiešajte múku, kypriaci prášok, kakao, soľ a cukor. Primiešajte repovo-čokoládovú zmes. Po jednom zamiešajte vajíčka a nakoniec olej. Cesto vylejte do pripraveného plechu a vložte do rúry. Pečte približne 30 minút a nechajte vychladnúť.
    5. Na krém zmiešajte tvaroh s cukrom a práškom z repy, ktorý krém krásne zafarbí. Rozotrite ho po koláči a potom už len stačí nakrájať na štvorčeky.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.