Tento SLIVKÁČ si musíte upiecť: CHUTÍ ako NUTELLA a je celkom BEZ múky
13. 9. 2023, 17:13 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Dobré jedlo/Valentína Nídelová
Reklama
Tento koláč je celkom, ale celkom bez múky a chutí ako nutella. Alebo ešte lepšie.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
30 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Urobte deťom ZDRAVÚ MAŠKRTU - pestrofarebné OVOCNÉ kožeČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S ORECHMI A SO SLIVKAMI
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT
Potrebujete:
- 100 g horkej čokolády
- 85 g masla
- 3 vajcia (bielky a žĺtky oddelene
- štipku soli
- 85 g prírodného kryštálového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 g mletých lieskových orieškov
- 7 sliviek
- maslo a kakao na vymazanie formy
POSTUP
- Rúru predhrejte na 180 °C. Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažte maslom a vysypte kakaom.
- Čokoládu s maslom roztopte vo vodnom kúpeli, odstavte z plameňa a nechajte trochu vychladnúť. Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte sneh a dajte nabok.
- Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľahajte do svetlej peny, vmiešajte roztopenú čokoládu s maslom, oriešky a nakoniec jemne aj sneh.
- Cesto zarovnajte do pripravenej formy a poukladajte rozpolené slivky. Dajte piecť na 50-55 minút (vyskúšajte špajdľou). Nechajte vychladnúť.
Máte veľa sliviek? Tak poďte piecť chutné koláče z Dobrého jedla: