Reklama

Tento SLIVKÁČ si musíte upiecť: CHUTÍ ako NUTELLA a je celkom BEZ múky

Slivkový koláč s čokoládou je celkom bez múky.

Zdroj: Dobré jedlo/Valentína Nídelová

Reklama

Tento koláč je celkom, ale celkom bez múky a chutí ako nutella. Alebo ešte lepšie.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Urobte deťom ZDRAVÚ MAŠKRTU - pestrofarebné OVOCNÉ kože

    ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S ORECHMI A SO SLIVKAMI

    8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

    Potrebujete:

    • 100 g horkej čokolády
    • 85 g masla
    • 3 vajcia (bielky a žĺtky oddelene
    • štipku soli
    • 85 g prírodného kryštálového cukru
    • 1 balíček vanilkového cukru
    • 100 g mletých lieskových orieškov
    • 7 sliviek
    • maslo a kakao na vymazanie formy 

    POSTUP

    1. Rúru predhrejte na 180 °C. Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažte maslom a vysypte kakaom.
    2. Čokoládu s maslom roztopte vo vodnom kúpeli, odstavte z plameňa a nechajte trochu vychladnúť. Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte sneh a dajte nabok.
    3. Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľahajte do svetlej peny, vmiešajte roztopenú čokoládu s maslom, oriešky a nakoniec jemne aj sneh.
    4. Cesto zarovnajte do pripravenej formy a poukladajte rozpolené slivky. Dajte piecť na 50-55 minút (vyskúšajte špajdľou). Nechajte vychladnúť. 

    Máte veľa sliviek? Tak poďte piecť chutné koláče z Dobrého jedla: