Najlepší SLIVKOVÝ LEKVÁR: RECEPT bez CHÉMIE aj CUKRU od odborníčky na zaváranie!
3. 8. 2023, 9:02 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
"Pečený lekvár je rýchlejšie hotový a menej prácny ako klasický na sporáku," usmieva sa najznámejšia slovenská odborníčka na bohatstvo záhrad Hanka Sekulová. A páči sa, venovala nám pre vás svoj osvedčený recept na LEKVÁR JEDNA BÁSEŇ. Potrebujete naň len dve suroviny!
Zdroj: Archív H.S.
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková
Galéria k článku
23 fotografiíPrejsť do galérie
×
Zdroj: NMH

Video Player is loading.
Najlepší SLIVKOVÝ LEKVÁR: RECEPT bez CHÉMIE aj CUKRU od odborníčky na zaváranie!Zdroj: NMH
Hankin pečený lekvár bez cukru
Zdroj: Shutterstock
Slivkový lekvár bez chémie podľa Hanky Sekulovej.
6 POHÁROV PRÍPRAVA 30 MINÚT PEČENIE 90 MINÚT
Potrebujete:
- 5 kg prezretých sliviek (rovnako môžete použiť aj hrušky alebo figy)
- 50 ml octu
POSTUP:
- Slivky umyte, odkôstkujte a pomeľte. Primiešajte ocot. Hmotu nalejte do hlbšieho pekáča a dajte na 90 minút do rúry vyhriatej na 175 °C . Občas premiešajte, aby sa lekvár nepripiekol.
- Upečený lekvár rozdeľte do umytých zaváraninových pohárikov a otočte hore dnom. Nechajte pomaly vychladnúť a môžete ochutnávať. Zvyšok vám v komore vydrží aj do ďalšej sezóny.
Dobrý tip
Ak máte kyslejšie slivky, vyskúšajte recept nášho kuchára Ľuboš Mega: na kilo ovocia používa 100 g cukru. Lekvár pečie bez octu, a je takisto skvelý.