Reklama

Najlepší SLIVKOVÝ LEKVÁR: RECEPT bez CHÉMIE aj CUKRU od odborníčky na zaváranie!

Slivkový lekvár bez chémie podľa Hanky Sekulovej.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

"Pečený lekvár je rýchlejšie hotový a menej prácny ako klasický na sporáku," usmieva sa najznámejšia slovenská odborníčka na bohatstvo záhrad Hanka Sekulová. A páči sa, venovala nám pre vás svoj osvedčený recept na LEKVÁR JEDNA BÁSEŇ. Potrebujete naň len dve suroviny!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepší SLIVKOVÝ LEKVÁR: RECEPT bez CHÉMIE aj CUKRU od odborníčky na zaváranie!
    Zdroj: NMH

    Hankin pečený lekvár bez cukru

    Zdroj: Shutterstock

    Slivkový lekvár bez chémie podľa Hanky Sekulovej.

    6 POHÁROV PRÍPRAVA 30 MINÚT PEČENIE 90 MINÚT

    Potrebujete:

    • 5 kg prezretých sliviek (rovnako môžete použiť aj hrušky alebo figy)
    • 50 ml octu

    POSTUP:

    1. Slivky umyte, odkôstkujte a pomeľte. Primiešajte ocot. Hmotu nalejte do hlbšieho pekáča a dajte na 90 minút do rúry vyhriatej na 175 °C . Občas premiešajte, aby sa lekvár nepripiekol.
    2. Upečený lekvár rozdeľte do umytých zaváraninových pohárikov a otočte hore dnom. Nechajte pomaly vychladnúť a môžete ochutnávať. Zvyšok vám v komore vydrží aj do ďalšej sezóny.

    Dobrý tip

    Ak máte kyslejšie slivky, vyskúšajte recept nášho kuchára Ľuboš Mega: na kilo ovocia používa 100 g cukru. Lekvár pečie bez octu, a je takisto skvelý.

    Už ste počuli náš podcast?

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.