Vystačí si s nožom, kresadlom, so smolným drievkom, s brezovou kôrou a drobnosťami, ktoré zachránia mnoho krízových situácií. Ľubomír Šmindák varí totiž v lese @chef_from_thewoods.
Mongolské hovädzie s udon rezancami
Zdroj: Dobré jedlo/Ľubomír Šmindák
2-3 porcie, príprava 10 minút, varenie 15 minút
Potrebujete:
- 300 g hovädzieho zadného mäsa
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžicu kukuričného škrobu
- 1 lyžičku strúhaného zázvoru
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- 1 zelenú papriku
- 1 červenú papriku
- 4 lyžice oleja
- 2 balíčky rezancov udon
- soľ, mleté čierne korenie
- čerstvé klíčky, pažítku a sezamové semiačka na servírovanie
POSTUP
- Hovädzie mäso nakrájajte na tenké rezančeky, vložte do misky, pridajte sójovú omáčku, kukuričný škrob, soľ, korenie a nechajte chvíľu marinovať.
- Na rozpálenú panvicu prilejte olej, marinované mäso, prudko opečte a odložte.
- Do výpeku pridajte najemno nakrájaný zázvor, prelisovaný cesnak a krátko restujte. Po chvíľke pridajte na menšie kocky nakrájanú cibuľu, zelenú a červenú papriku a minútu všetko spolu opekajte. Zelenina by mala ostať chrumkavá. Udon rezance pripravte podľa návodu.
- K orestovanej zelenine pridajte opečené mäso, udon rezance a sójovú omáčku, ktorá ostala z marinovania mäsa. Všetko premiešajte dokopy a ešte minútu spolu prehrejte.
- Hotové rezance môžete dozdobiť čerstvými klíčkami, pažítkou alebo sezamovými semiačkami. K hotovému jedlu sa tiež hodia zemiaky či ryža.
Už ste niekedy robili bravčový tomahawk? Recept je TU >>>