objednať časopis
všetky kategórie

Ľubomír je milovník prírody a jedla a svoj internetový priestor si našiel v outdoorovom varení.

Vystačí si s nožom, kresadlom, so smolným drievkom, s brezovou kôrou a drobnosťami, ktoré zachránia mnoho krízových situácií. Ľubomír Šmindák varí totiž v lese @chef_from_thewoods.

Mongolské hovädzie s udon rezancami

Hovädzie s rezancami udon.
Zdroj: Dobré jedlo/Ľubomír Šmindák

2-3 porcie, príprava 10 minút, varenie 15 minút

Potrebujete:

  • 300 g hovädzieho zadného mäsa
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžicu kukuričného škrobu
  • 1 lyžičku strúhaného zázvoru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 1 zelenú papriku
  • 1 červenú papriku
  • 4 lyžice oleja
  • 2 balíčky rezancov udon
  • soľ, mleté čierne korenie
  • čerstvé klíčky, pažítku a sezamové semiačka na servírovanie
Pečené zemiaky, kura a bylinky!
Čítajte viac
Nahádžte všetko do pekáča a VYLOŽTE SI NOHY! Večera sa pripraví sama

POSTUP

  1. Hovädzie mäso nakrájajte na tenké rezančeky, vložte do misky, pridajte sójovú omáčku, kukuričný škrob, soľ, korenie a nechajte chvíľu marinovať.
  2. Na rozpálenú panvicu prilejte olej, marinované mäso, prudko opečte a odložte.
  3. Do výpeku pridajte najemno nakrájaný zázvor, prelisovaný cesnak a krátko restujte. Po chvíľke pridajte na menšie kocky nakrájanú cibuľu, zelenú a červenú papriku a minútu všetko spolu opekajte. Zelenina by mala ostať chrumkavá. Udon rezance pripravte podľa návodu.
  4. K orestovanej zelenine pridajte opečené mäso, udon rezance a sójovú omáčku, ktorá ostala z marinovania mäsa. Všetko premiešajte dokopy a ešte minútu spolu prehrejte.
  5. Hotové rezance môžete dozdobiť čerstvými klíčkami, pažítkou alebo sezamovými semiačkami. K hotovému jedlu sa tiež hodia zemiaky či ryža.

Už ste niekedy robili bravčový tomahawk? Recept je TU >>>

Kategórie