Upečte SLIVKOVÉ ŠIŠKY: Babičkin RECEPT nemá chybu!
12. 8. 2023, 18:03 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
SLIVKOVÉ ŠIŠKY PO BABIČKE pečieme každú sezónu! Čerstvé slivky teraz zabaľte do tejto sladkej dobroty. Doma sa budú zalizovať až za ušami...
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
48 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Najlepší SLIVKOVÝ LEKVÁR: RECEPT bez CHÉMIE aj CUKRU od odborníčky na zaváranie!Zdroj: NMH
Slivkové šišky
Zdroj: Shutterstock
Slivkové šišky chutia jedna báseň!
15-20 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Na cesto:
- 250 ml mlieka
- 40 g cukru
- 15 g droždia
- 250 g hrubej múky
- 1 citrón
- 1 vajce
- 50 g masla
- štipka soli
- olej na praženie
Na plnenie:
- 500 g sliviek
- 250 g kockového cukru
- mletá škorica
- práškový cukor

Video Player is loading.
POTRAVINY pre ZDRAVÝ MOZOG: Proti depresii, na lepšiu pamäť...Zdroj: NMH
POSTUP:
- Najprv urobte kvások: 3 lyžice mlieka zmiešajte s 1 lyžicou cukru a rozdrobte doň droždie. Do misy preosejte múku, urobte v nej jamku a pridajte pripravený kvások. Posypte troškou múky a nechajte kyynúť, kým sa nezačnú tvoriť trhlinky.
- Potom do misy pridajte 1 lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry, pol lyžičky citrónovej šťavy, vajce, rozpustené maslo, zvyšok mlieka, soľ, zvyšok cukru a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho kysnúť na teplom mieste aspoň 30 minút.
- Zatiaľ umyte slivky, narežte ich a vykôstkujte. Do každej slivky vložte kocku cukru.
- Vykysnuté cesto natenko rozvaľkajte a rozrežte na obdĺžniky veľké 8x4 cm. Na každý položte slivku a zabaľte do šišky.
- Na panvici rozohrejte olej a smažte v ňom šišky pekne do zlatista. Nechajte ich odkvapkať na papierovom obrúsku, poprášte cukrom a môžete servírovať.