Reklama

Upečte SLIVKOVÉ ŠIŠKY: Babičkin RECEPT nemá chybu!

Slivkové šišky po babičke sú nebíčko v papuľke!

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

SLIVKOVÉ ŠIŠKY PO BABIČKE pečieme každú sezónu! Čerstvé slivky teraz zabaľte do tejto sladkej dobroty. Doma sa budú zalizovať až za ušami...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:16
Remaining Time 0:16
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepší SLIVKOVÝ LEKVÁR: RECEPT bez CHÉMIE aj CUKRU od odborníčky na zaváranie!
    Zdroj: NMH

    Slivkové šišky

    Zdroj: Shutterstock

    Slivkové šišky chutia jedna báseň!

    15-20 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

    Na cesto:

    • 250 ml mlieka
    • 40 g cukru
    • 15 g droždia
    • 250 g hrubej múky
    • 1 citrón
    • 1 vajce
    • 50 g masla
    • štipka soli
    • olej na praženie

    Na plnenie:

    • 500 g sliviek
    • 250 g kockového cukru
    • mletá škorica
    • práškový cukor
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      POTRAVINY pre ZDRAVÝ MOZOG: Proti depresii, na lepšiu pamäť...
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Najprv urobte kvások: 3 lyžice mlieka zmiešajte s 1 lyžicou cukru a rozdrobte doň droždie. Do misy preosejte múku, urobte v nej jamku a pridajte pripravený kvások. Posypte troškou múky a nechajte kyynúť, kým sa nezačnú tvoriť trhlinky.
      2. Potom do misy pridajte 1 lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry, pol lyžičky citrónovej šťavy, vajce, rozpustené maslo, zvyšok mlieka, soľ, zvyšok cukru a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho kysnúť na teplom mieste aspoň 30 minút.
      3. Zatiaľ umyte slivky, narežte ich a vykôstkujte. Do každej slivky vložte kocku cukru.
      4. Vykysnuté cesto natenko rozvaľkajte a rozrežte na obdĺžniky veľké 8x4 cm. Na každý položte slivku a zabaľte do šišky.
      5. Na panvici rozohrejte olej a smažte v ňom šišky pekne do zlatista. Nechajte ich odkvapkať na papierovom obrúsku, poprášte cukrom a môžete servírovať.

      Už ste počuli náš podcast?

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.