Jablkovo-orechová torta so škoricovo-karamelovým krémom
JABLKOVO-ORECHOVÁ TORTA SO ŠKORICOVO-KARAMELOVÝM KRÉMOM
Zdroj: Monika Kóňová foodblogerka www.lapetit.sk
od foodblogerky Moniky Kóňovej z lapetit.sk
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 60 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT
NA KORPUS:
- 225 g masla izbovej teploty + na vymazanie formy
- 300 g kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 400 g hladkej múky
- 6 g kypriaceho prášku
- pol lyžičky mletej škorice
- pol lyžičky soli
- 250 ml mlieka
- 3 stredne veľké jablká (asi 335 g)
- 60 g na hrubo mletých vlašských orechov
NA SLANÝ KARAMEL:
- 100 g kryštálového cukru
- 125 ml smotany na šľahanie
- štipka soli
NA KRÉM:
- 350 g mascarpone
- 350 g smotany na šľahanie
- štvrť lyžičky mletej škorice
- 2 lyžice slaného karamelu
NA DOKONČENIE:
- 3 lyžice broskyňového džemu
- 2-3 menšie jablká
- kvietky