objednať časopis
všetky kategórie

Torta na jeseň musí byť v prvom rade plná chuti. Máme pre vás dva recepty a more inšpirácie na jesenné krásky. Tak ktorá bude hviezdou u vás? Jablkovo-orechová so škoricovo-karamelovým krémom alebo tekvicová s pomarančovo jazmínovou plnkou?

Jablkovo-orechová torta so škoricovo-karamelovým krémom

JABLKOVO-ORECHOVÁ TORTA SO ŠKORICOVO-KARAMELOVÝM KRÉMOM
JABLKOVO-ORECHOVÁ TORTA SO ŠKORICOVO-KARAMELOVÝM KRÉMOM
Zdroj: Monika Kóňová foodblogerka www.lapetit.sk

od foodblogerky Moniky Kóňovej z lapetit.sk

8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 60 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT

NA KORPUS:

  • 225 g masla izbovej teploty + na vymazanie formy
  • 300 g kryštálového cukru
  • 4 vajcia
  • 400 g hladkej múky
  • 6 g kypriaceho prášku
  • pol lyžičky mletej škorice
  • pol lyžičky soli
  • 250 ml mlieka
  • 3 stredne veľké jablká (asi 335 g)
  • 60 g na hrubo mletých vlašských orechov

NA SLANÝ KARAMEL:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • štipka soli
Čučoriedkové taštičky.
Čítajte viac
Recept na RÝCHLY KOLÁČ? Vyberajte z našich najobľúbenejších!

NA KRÉM:

  • 350 g mascarpone
  • 350 g smotany na šľahanie
  • štvrť lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžice slaného karamelu

NA DOKONČENIE:

  • 3 lyžice broskyňového džemu
  • 2-3 menšie jablká
  • kvietky

Postup je na ďalšej strane >>>

Kategórie