Reklama

Najchutnejšie HRNČEKOVÉ KOLÁČE: Vyskúšajte naše recepty pre LENIVÉ GAZDINKY

Tvarohový hrnčekový koláč.

Zdroj: DOBRÉ JEDLO/Laura Witteková

Reklama

No veríme, že ich oceníte aj ak je pečenie vaše veľké hobby. Ušetríte čas a jeseň nimi krásne rozvoniate!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Klobásový trapas Romana Juraška: Poriadne to poplietol!

    STRAKATÝ KAKAOVO-TVAROHOVÝ KOLÁČ

    ZA PLECH, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 30-40 MINÚT

    POTREBUJETE:

    Na tvarohovú zmes:

    • 500 g jemného tvarohu
    • 1 šálka mlieka
    • 2 vajcia
    • trištvrte šálky práškového cukru
    • 1 balíček vanilkového pudingu

    Na kakaové cesto:

    • 2 vajcia
    • 1 hrnček kryštálového cukru
    • trištvrte hrnčeka slnečnicového oleja
    • 1hrnček mlieka
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1 hrnček špaldovej celozrnnej múky
    • 3 lyžice kakaa holandského typu
    • pol hrnčeka lieskových orieškov (posekaných na hrubo)
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • kakao a oriešky na ozdobu

    POSTUP:

    1. Rúru zohrejte na 170 °C. V mise zmiešajte všetky suroviny na tvarohovú zmes a dajte bokom.
    2. Pripravte kakaové cesto: Vymiešajte vajcia s cukrom, postupne pridajte olej, mlieko, obe múky, kakao, oriešky aj kypriaci prášok.
    3. Na plech (34 x 24 cm) vyložený papierom na pečenie vylejte 2/3 kakaového cesta a rozotrite naň celú tvarohovú zmes. Zvyšnú kakaovú zmes ukladajte lyžicou na tvarohovú vrstvu, aby na nej vznikli pekné fliačiky.
    4. Koláč pečte 30-40 minút a potom ho nechajte dobre vychladnúť. Pred podávaním ho ešte posypte kakaom a posekanými orieškami.

    Recept na skvelý hrnčekový banánový koláč nájdete na ďalšej strane>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Ako upiecť DOMÁCI CHLIEB? Je to ľahšie, než by ste čakali! TEASER

      OBRÁTENÝ BANÁNOVÝ KOLÁČ S KARAMELOM

      1 KUS, PRÍPRAVA 30 MINÚT + 30 MINÚT CHLADENIE CESTA, PEČENIE 35 MINÚT

      POTREBUJETE:

      • 1 a pol hrnčeka hladkej špaldovej múky
      • 100 g masla
      • 1 vajce
      • štvrť hrnčeka trstinového cukru
      • 1 lyžička kypriaceho prášku

      Na karamel:

      • pol hrnčeka kryštálového cukru
      • 3 lyžice masla
      • 3 zrelé banány

      POSTUP:

      1. Rúru vyhrejte na 200 °C a pripravte cesto. Jednoducho zmiešajte všetky ingrediencie. Potom cesto nechajte v chladničke pol hodiny odpočinúť.
      2. Do hrnca s hrubým dnom nasypte cukor a zahrievajte, kým sa neroztopí. Keď má zlatú farbu, pridajte maslo a miešajte, aby sa rozpustilo. Hotový karamel vylejte do formy na chlebíček a naň poukladajte prepolené banány (opatrne, karamel je ešte stále veľmi horúci).
      3. Cesto rozvaľkajte na veľkosť formy a zakryte ním banány. Okraje cesta zastrčte do formy a dajte piecť na 35 minút. Upečený koláč pomocou taniera ihneď prevráťte, aby karamel nestuhol.

      Na ďalšej strane nájdete recept na sypaný hrnčekový koláč podľa speváčky Martiny Schindlerovej>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Nela Pocisková listuje v Dobrom jedle: Náš časopis miluje!

        BEZLEPKOVÝ HRNČEKOVÝ SYPANÝ KOLÁČ

        6 porcií, príprava 20 minút, pečenie 45 minút

        POTREBUJETE:

        Na sypkú vrstvu:

        • 1 hrnček mletých orechov
        • 1 hrnček jemných ovsených vločiek (môžete rozmixovať)
        • 1 a pol hrnčeka mletého maku
        • 3 lyžice kokosového alebo trstinového cukru

        Na mokrú vrstvu:

        • 7 jabĺk
        • 1 balenie gaštanového pyré (nemusí byť)

        Na poliatie a vymastenie:

        • 3 lyžice kokosového oleja alebo masla

        Zdroj: LAURA WITTEKOVA

        Speváčka Martina Schindlerová v kuchyni Dobrého jedla

        POSTUP:

        1. Pomer sypkých surovín si môžete upraviť podľa toho, čo máte doma, alebo podľa svojej chuti. Zmiešajte orechy, mak a vločky s cukrom. Sypká vrstva je hotová.
        2. Jablká umyte, ošúpte, zbavte jadierok, nahrubo nastrúhajte. Nechajte chvíľu odležať a trocha vyžmýkajte.
        3. Okrúhlu formu vymastite kokosovým olejom a môžete vysypať strúhaným kokosom. Na dno formy nasypte tenkú vrstvu sypkej zmesi a striedajte ju s mokrou vrstvou nastrúhaných jabĺk tak, aby ste skončili sypkými ingredienciami navrchu. Sypká zmes by mala mať šesť vrstiev.
        4. Do stredu koláča môžete jednu vrstvu jabĺk vymeniť za nastrúhané gaštanové pyré. V tejto melódii ingrediencií chutí gaštanové pyré vynikajúco.
        5. Vrch pokvapkajte kokosovým olejom alebo naň poukladajte plátky masla. Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C približne 45 minút. Po upečení nechajte koláč dobre vychladnúť.

        Prečítajte si tiež: