objednať časopis
všetky kategórie

No veríme, že ich oceníte aj ak je pečenie vaše veľké hobby. Ušetríte čas a jeseň nimi krásne rozvoniate!

STRAKATÝ KAKAOVO-TVAROHOVÝ KOLÁČ

ZA PLECH, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 30-40 MINÚT

POTREBUJETE:

Na tvarohovú zmes:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 1 šálka mlieka
  • 2 vajcia
  • trištvrte šálky práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového pudingu

Na kakaové cesto:

  • 2 vajcia
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • trištvrte hrnčeka slnečnicového oleja
  • 1hrnček mlieka
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček špaldovej celozrnnej múky
  • 3 lyžice kakaa holandského typu
  • pol hrnčeka lieskových orieškov (posekaných na hrubo)
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • kakao a oriešky na ozdobu

POSTUP:

  1. Rúru zohrejte na 170 °C. V mise zmiešajte všetky suroviny na tvarohovú zmes a dajte bokom.
  2. Pripravte kakaové cesto: Vymiešajte vajcia s cukrom, postupne pridajte olej, mlieko, obe múky, kakao, oriešky aj kypriaci prášok.
  3. Na plech (34 x 24 cm) vyložený papierom na pečenie vylejte 2/3 kakaového cesta a rozotrite naň celú tvarohovú zmes. Zvyšnú kakaovú zmes ukladajte lyžicou na tvarohovú vrstvu, aby na nej vznikli pekné fliačiky.
  4. Koláč pečte 30-40 minút a potom ho nechajte dobre vychladnúť. Pred podávaním ho ešte posypte kakaom a posekanými orieškami.

Recept na skvelý hrnčekový banánový koláč nájdete na ďalšej strane>>

Kategórie