STRAKATÝ KAKAOVO-TVAROHOVÝ KOLÁČ
ZA PLECH, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 30-40 MINÚT
POTREBUJETE:
Na tvarohovú zmes:
- 500 g jemného tvarohu
- 1 šálka mlieka
- 2 vajcia
- trištvrte šálky práškového cukru
- 1 balíček vanilkového pudingu
Na kakaové cesto:
- 2 vajcia
- 1 hrnček kryštálového cukru
- trištvrte hrnčeka slnečnicového oleja
- 1hrnček mlieka
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček špaldovej celozrnnej múky
- 3 lyžice kakaa holandského typu
- pol hrnčeka lieskových orieškov (posekaných na hrubo)
- 1 balíček kypriaceho prášku
- kakao a oriešky na ozdobu
POSTUP:
- Rúru zohrejte na 170 °C. V mise zmiešajte všetky suroviny na tvarohovú zmes a dajte bokom.
- Pripravte kakaové cesto: Vymiešajte vajcia s cukrom, postupne pridajte olej, mlieko, obe múky, kakao, oriešky aj kypriaci prášok.
- Na plech (34 x 24 cm) vyložený papierom na pečenie vylejte 2/3 kakaového cesta a rozotrite naň celú tvarohovú zmes. Zvyšnú kakaovú zmes ukladajte lyžicou na tvarohovú vrstvu, aby na nej vznikli pekné fliačiky.
- Koláč pečte 30-40 minút a potom ho nechajte dobre vychladnúť. Pred podávaním ho ešte posypte kakaom a posekanými orieškami.
Recept na skvelý hrnčekový banánový koláč nájdete na ďalšej strane>>