Reklama

SVADOBNÉ TORTY babieho leta: 70 originálnych nápadov, ktoré musíte vidieť!

Svadobná torta môže mať aj takúto patinovú podobu

Zdroj: https://www.instagram.com/p/ChzOniuBVQZ/

Reklama

Krásna jeseň je obľúbeným obdobím na svadbu. Prispôsobte jej aj svadobnú hostinu, ktorej tróni krásna a možno aj trocha nevšedná torta... Alebo upečte pre novomanželov jednoduchú nahú, podľa nášho receptu...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Klobásový trapas Romana Juraška: Poriadne to poplietol!

    PISTÁCIOVÁ TORTA S MALINOVOU GANÁŠOU

    Tortu upiekla Zuzana Čižmanská

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

    POTREBUJETE:

    Na korpus:

    • 5 vajec
    • 140 g krupicového cukru
    • 1 lyžica teplej vody
    • 1 lyžica oleja
    • 75 g nesolených pistácií
    • 140 g hladkej múky
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • 1 lyžica pistáciového masla
    • malinový džem na potretie
    • sušené lupene ruží na ozdobenie

    Na malinovú ganáš:

    • 75 g malinového pyré100 g bielej čokolády

    Na pistáciový krém:

    • 50 g nesolených pistácií
    • 450 g mascarpone
    • 200 g smotany na šľahanie (33 %)
    • 1 lyžica pistáciového masla
    • 80 g práškového cukru

    Postup nájdete na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najlepšie palacinky: S našimi radami sa vám určite vydaria!

      POSTUP:

      1. Rúru predhrejte na 170 °C. Spodnú časť tortovej formy (20 cm) vysteľte papierom na pečenie. Vajcia rozbite a žĺtky oddeľte od bielkov. Bielky vyšľahajte na jemnú penu a postupne do nich zašľahajte cukor. Šľahajte ďalej až do tuhého snehu.
      2. V menšej miske metličkou zmiešajte žĺtky s vodou a olejom. Trochu snehu odoberte, vmiešajte do žĺtkovej zmesi a opäť jemne metličkou premiešajte. Celú žĺtkovú zmes zľahka vmiešajte do snehu.
      3. Pistácie zomeľte najemno. Múku s kypriacim práškom preosejte do misy a premiešajte s pistáciami. Miešajte čo najmenej, aby korpus zostal krásne nadýchaný.
      4. Nakoniec do cesta pridajte pistáciové maslo a cesto vylejte do formy. Formu párkrát opatrne buchnite o stôl, cesto lyžicou zarovnajte a pečte asi 40 minút. Korpus kontrolujte špajdľou. Po upečení ho nechajte úplne vychladnúť.
      5. Pripravte malinovú ganáš: Malinové pyré zahrejte pod bod varu a zalejte ním nasekanú bielu čokoládu. Nechajte asi 30 sekúnd odstáť a zmiešajte. Hotovú malinovú ganáš zakryte potravinovou fóliou a nechajte v chlade.
      6. Vymiešajte pistáciový krém: Pistácie zomeľte a všetky ostatné suroviny vyšľahajte na tuhý krém. V poslednom zábere doň primiešajte mleté pistácie. Krém preložte do veľkého cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou.
      7. Korpus rozrežte na 3 rovnako hrubé časti a začnite skladať tortu: Prvú časť korpusu potrite malinovým džemom a pomocou cukrárskeho vrecka naň nastriekajte pistáciový krém. Malinovú ganáš za pomoci menšieho cukrárskeho vrecka nastriekajte na pistáciový krém. Postup zopakujte ešte dvakrát. Posledná bude krémová vrstva. Tortu zachlaďte a nakoniec ozdobte sušenými lupeňmi ruží.

      Čítajte viac z Dobrého jedla: