SVADOBNÉ TORTY babieho leta: 70 originálnych nápadov, ktoré musíte vidieť!
16. 10. 2022, 20:22 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/ChzOniuBVQZ/
Reklama
Krásna jeseň je obľúbeným obdobím na svadbu. Prispôsobte jej aj svadobnú hostinu, ktorej tróni krásna a možno aj trocha nevšedná torta... Alebo upečte pre novomanželov jednoduchú nahú, podľa nášho receptu...
Zdroj: https://www.instagram.com/p/ChCyXWbMXWZ/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cieqae7q_LS/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Chjmi0FMqFk/
Galéria k článku
70 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Klobásový trapas Romana Juraška: Poriadne to poplietol!PISTÁCIOVÁ TORTA S MALINOVOU GANÁŠOU
Tortu upiekla Zuzana Čižmanská
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT
POTREBUJETE:
Na korpus:
- 5 vajec
- 140 g krupicového cukru
- 1 lyžica teplej vody
- 1 lyžica oleja
- 75 g nesolených pistácií
- 140 g hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžica pistáciového masla
- malinový džem na potretie
- sušené lupene ruží na ozdobenie
Na malinovú ganáš:
- 75 g malinového pyré100 g bielej čokolády
Na pistáciový krém:
- 50 g nesolených pistácií
- 450 g mascarpone
- 200 g smotany na šľahanie (33 %)
- 1 lyžica pistáciového masla
- 80 g práškového cukru
Postup nájdete na ďalšej strane >>>

Video Player is loading.
Najlepšie palacinky: S našimi radami sa vám určite vydaria!POSTUP:
- Rúru predhrejte na 170 °C. Spodnú časť tortovej formy (20 cm) vysteľte papierom na pečenie. Vajcia rozbite a žĺtky oddeľte od bielkov. Bielky vyšľahajte na jemnú penu a postupne do nich zašľahajte cukor. Šľahajte ďalej až do tuhého snehu.
- V menšej miske metličkou zmiešajte žĺtky s vodou a olejom. Trochu snehu odoberte, vmiešajte do žĺtkovej zmesi a opäť jemne metličkou premiešajte. Celú žĺtkovú zmes zľahka vmiešajte do snehu.
- Pistácie zomeľte najemno. Múku s kypriacim práškom preosejte do misy a premiešajte s pistáciami. Miešajte čo najmenej, aby korpus zostal krásne nadýchaný.
- Nakoniec do cesta pridajte pistáciové maslo a cesto vylejte do formy. Formu párkrát opatrne buchnite o stôl, cesto lyžicou zarovnajte a pečte asi 40 minút. Korpus kontrolujte špajdľou. Po upečení ho nechajte úplne vychladnúť.
- Pripravte malinovú ganáš: Malinové pyré zahrejte pod bod varu a zalejte ním nasekanú bielu čokoládu. Nechajte asi 30 sekúnd odstáť a zmiešajte. Hotovú malinovú ganáš zakryte potravinovou fóliou a nechajte v chlade.
- Vymiešajte pistáciový krém: Pistácie zomeľte a všetky ostatné suroviny vyšľahajte na tuhý krém. V poslednom zábere doň primiešajte mleté pistácie. Krém preložte do veľkého cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou.
- Korpus rozrežte na 3 rovnako hrubé časti a začnite skladať tortu: Prvú časť korpusu potrite malinovým džemom a pomocou cukrárskeho vrecka naň nastriekajte pistáciový krém. Malinovú ganáš za pomoci menšieho cukrárskeho vrecka nastriekajte na pistáciový krém. Postup zopakujte ešte dvakrát. Posledná bude krémová vrstva. Tortu zachlaďte a nakoniec ozdobte sušenými lupeňmi ruží.
Čítajte viac z Dobrého jedla: