objednať časopis
všetky kategórie

Jablkové hodovanie je v plnom prúde. Čo dobré doma vypekáte? Už ste vyskúšali tieto recepty od porotkyne Pečie celé Slovensko Jožky Zaukolcovej, Kamily Magálovej či našej šikovnej cukrárky? Vrelo vám ich odporúčame!

Recept na tento parádny koláč, ktorý chutí presne tak, ako vyzerá, máme od cukrárky Dobrého jedla Veroniky Kollárovej. Pustite sa doň...

Jablkový koláč s mandľovou plnkou

Koláčik našej cukrárky Veroniky vás doma nadchne.
Koláčik našej cukrárky Veroniky vás doma nadchne.
Zdroj: Laura Witteková

20 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 40 MINÚT

Potrebujete:

Na cesto:

  • 375 g hladkej múky
  • 1 lyžica krupicového cukru
  • štipka soli
  • 225 g studeného masla
  • 120 ml studenej vody
  • 30 ml jablkového octu
  • 1 vajce na potretie

Na mandľovú plnku:

  • 180 g masla izbovej teploty
  • 150 g kvalitného medu
  • 250 g mandľovej múky
  • 3 vajcia izbovej teploty
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
  • pol lyžičky soli
  • 5-6 jabĺk
  • šťava z jedného citróna

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>