Recept na tento parádny koláč, ktorý chutí presne tak, ako vyzerá, máme od cukrárky Dobrého jedla Veroniky Kollárovej. Pustite sa doň...
Jablkový koláč s mandľovou plnkou
Koláčik našej cukrárky Veroniky vás doma nadchne.
Zdroj: Laura Witteková
20 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 40 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 375 g hladkej múky
- 1 lyžica krupicového cukru
- štipka soli
- 225 g studeného masla
- 120 ml studenej vody
- 30 ml jablkového octu
- 1 vajce na potretie
Na mandľovú plnku:
- 180 g masla izbovej teploty
- 150 g kvalitného medu
- 250 g mandľovej múky
- 3 vajcia izbovej teploty
- 1 lyžička vanilkovej pasty
- pol lyžičky soli
- 5-6 jabĺk
- šťava z jedného citróna
Článok pokračuje na ďalšej strane >>>