Reklama

Recept na RÝCHLY KOLÁČ? Vyberajte z našich najobľúbenejších!

Čučoriedkové taštičky.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Nemáte veľa času ale chuť maškrtiť je obrovská? Spoľahnite sa na naše rýchle recepty na lahodné koláčiky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nela Pocisková listuje v Dobrom jedle: Náš časopis miluje!

    Čučoriedkové taštičky

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Čučoriedkové taštičky.

    15 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 15-18 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 340 g hladkej múky
    • 1 lyžica krupicového cukru
    • 1 lyžička soli
    • 225 g studeného masla
    • 125 ml studenej vody

    Na čučoriedkovú náplň:

    • 500 g čučoriedok
    • 2 lyžice kukuričného škrobu
    • 6 lyžíc krupicového cukru
    • kôra a šťava z jedného citróna
    • pol lyžičky škorice
    • štipka soli
    • 1 vajce
    • 1 lyžica mlieka
    • kryštálový cukor na posypanie

    POSTUP:

    1. Do hrnca vsypte čučoriedky, škrob, cukor, citrónovú kôru aj šťavu, škoricu, soľ, premiešajte a priveďte do varu. Varte asi minútku, potom zmes odstavte a nechajte vychladnúť.
    2. Do misy mixéra vsypte múku, cukor, soľ a zopár impulzmi premixujte. Pridajte studené maslo nakrájané na kocky a opäť spustite mixér tak, aby zo zmesi vznikla mrvenička. Teraz spustite mixér, pridajte polovicu vody a prerušovane mixujte. Postupne podľa toho, ako múka nasiakne, pridávajte aj zvyšok vody, aby sa vytvorilo cesto.
    3. Cesto vyberte a na doske ho jemne spracujte do tvaru gule. Zabaľte ho do fólie a odložte do chladničky asi na 15 minút. Oddýchnuté cesto vyberte na dosku vysypanú múkou a vyvaľkajte do tvaru obdĺžnika na hrúbku približne 3 mm. Nožom alebo radielkom rozkrojte na 12-15 obdĺžnikov. Na každý obdĺžnik dajte lyžičku čučoriedkovej náplne a položte naň ďalší obdĺžnik cesta. V strede urobte krížik alebo vykrojte nejaký tvar.
    4. Koláčiky položte na plech s papierom na pečenie. V miske rozšľahajte vajce s mliekom a touto zmesou potrite povrch každého koláčika. Posypte kryštálovým cukrom, vložte do rúry vyhriatej na 220 °Ca pečte 15-18 minút, aby koláčiky získali krásne zlatý povrch. Nechajte vychladnúť a môžete podávať.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Parádny HRNČEKOVÝ KOLÁČ s kávou: Aha, máte ho za 30 minút! Teaser
      Zdroj: NMH

      Koláč s jahodovým džemom

      Zdroj: Archív Dobré jedlo

      Koláč s s jahodovým džemom

      Ostal vám z letnej úrody lahodný jahodový džem? Šupnite ho do tohto bleskového koláčika.

      Hrnčekový koláč s kávou a medovkou

      Zdroj: MATEJ KALINA

      Kávovo ríbezľový koláč s medovkou.

      Upiekla nám ho Eva na Ekofarme v Podskalí. Jej rýchly koláč nás úplne dostal - chutí božsky, rozplýva sa na jazyku a hotový ho máte raz-dva.

      Bublanina s ovocím

      Zdroj: Laura Witteková

      Bublanina s ovocím.

      Nadýchaná bublanina plná šťavnatého ovocia je vždy dobrou voľbou. Máme pre vás hneď niekoľko receptov na ňu:

      Mrežovník so slivkovým lekvárom

      Zdroj: Dobré jedlo/Peter Šimončík

      Mrežovník so slivkáčom

      Slivkový lekvár je hotový poklad a v tomto recepte na mrežovník naplno vyniknú všetky jeho kvality. Vyskúšajte!

      Autor článku

      Tatiana Kubicová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.