Kysnuté slivkové slimáky
25 AŽ 30 KUSOV I PRÍPRAVA 60 MINÚT I PEČENIE 15 MINÚT
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
POTREBUJETE:
Na kvások:
- 40 g droždia
- 100 ml vlažného mlieka
- 1 lyžička kryštálového cukru
- 1 lyžica polohrubej múky
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 250 g polohrubej múky
- 70 g kryštálového cukru
- pol lyžičky soli
- 150 ml vlažného mlieka
- 2 žĺtky
- 125 g rozpusteného masla
- 1 vajce na potretie
- hnedý kryštálový cukor na posypanie
Na plnku:
- 400 g slivkového lekváru
- 2 lyžičky škoricového cukru
- 100 g posekaných orechov
Postup si pozrite na ďalšej strane >>>