objednať časopis
všetky kategórie

Určite ho máte v špajzi aspoň za pohár. Naplňte ním tieto dobroty.

Kysnuté slivkové slimáky

25 AŽ 30 KUSOV I PRÍPRAVA 60 MINÚT I PEČENIE 15 MINÚT

Kysnuté lekvárové slimáky
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

POTREBUJETE:

Na kvások:

  • 40 g droždia
  • 100 ml vlažného mlieka
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1 lyžica polohrubej múky

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 70 g kryštálového cukru
  • pol lyžičky soli
  • 150 ml vlažného mlieka
  • 2 žĺtky
  • 125 g rozpusteného masla
  • 1 vajce na potretie
  • hnedý kryštálový cukor na posypanie

Na plnku:

  • 400 g slivkového lekváru
  • 2 lyžičky škoricového cukru
  • 100 g posekaných orechov

Postup si pozrite na ďalšej strane >>>