objednať časopis
všetky kategórie

Upiekla nám ho Eva na Ekofarme v Podskalí, keď sme ju a Pavla navštívili, aby sme pre vás získali nové bylinkové recepty. Jej rýchly koláč nás úplne dostal - chutí božsky, rozplýva sa na jazyku a hotový ho máte raz-dva.

Hrnčekový koláč s kávou a medovkou

ZA PLECH, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

Na cesto:

  • 1 hrnček (á 250 ml) polohrubej múky + na vysypanie plechu
  • pol hrnčeka kryštálového (trstinového) cukru
  • pol hrnčeka rozpusteného masla + na vymastenie plechu
  • 1 hrnček vlažného mlieka
  • 1-2 kopcovité lyžice instantnej kávy
  • 1 kopcovitá lyžica kakaa
  • 2 lyžice rumu
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička nasekanej čerstvej medovky + na podávanie

Na polevu:

  • 50 g masla
  • 100 g čokolády
  • 200 g kyslej smotany
  • ríbezľový džem na potretie
  • kyslá smotana alebo jogurt a ovocie na podávanie (nemusí byť)

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie