Reklama

Fantastický HRNČEKOVÝ KÁVOVÝ KOLÁČ: Keď sme ho ochutnali, úplne sme onemeli!

Ekofarm Podskalie - Evka a Pavel pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko receptov v ktorých použili bylinky vypestované na farme. Na snímke je kávovo ríbezľový koláč s medovkou.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Upiekla nám ho Eva na Ekofarme v Podskalí, keď sme ju a Pavla navštívili, aby sme pre vás získali nové bylinkové recepty. Jej rýchly koláč nás úplne dostal - chutí božsky, rozplýva sa na jazyku a hotový ho máte raz-dva.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:18
Remaining Time 0:18
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Parádny HRNČEKOVÝ KOLÁČ s kávou: Aha, máte ho za 30 minút! Teaser
    Zdroj: NMH

    Hrnčekový koláč s kávou a medovkou

    ZA PLECH, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 1 hrnček (á 250 ml) polohrubej múky + na vysypanie plechu
    • pol hrnčeka kryštálového (trstinového) cukru
    • pol hrnčeka rozpusteného masla + na vymastenie plechu
    • 1 hrnček vlažného mlieka
    • 1-2 kopcovité lyžice instantnej kávy
    • 1 kopcovitá lyžica kakaa
    • 2 lyžice rumu
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • 2 vajcia
    • 1 lyžička nasekanej čerstvej medovky + na podávanie

    Na polevu:

    • 50 g masla
    • 100 g čokolády
    • 200 g kyslej smotany
    • ríbezľový džem na potretie
    • kyslá smotana alebo jogurt a ovocie na podávanie (nemusí byť)

    Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:15
    Remaining Time 0:15
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Super bylinka PROTI COVIDU aj CHRÍPKE: Zatočí s otravným kašľom! Teaser
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Rúru predhrejte na 180 °C. Do misy dajte všetky ingrediencie na cesto a metličkou vymiešajte na hladkú hmotu. Prelejte do vymasteného plechu (35 x 25 cm) vysypaného múkou a rovnomerne rozotrite. Dajte piecť približne na 15 minút.
      2. Urobte polevu: Nad parou rozpustite maslo a pridajte čokoládu. Keď sa rozpustí, odstavte a zamiešajte kyslú smotanu.
      3. Ešte horúci korpus potrite džemom a ihneď prelejte polevou. Nechajte vychladnúť. Koláč podávajte so smotanou alebo jogurtom ochuteným medovkou, ozdobený ovocím. Dobrú chuť!

      Vyskúšajte aj ďalšie HRNČEKOVÉ KOLÁČE z Dobrého jedla:

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.