Reklama

TOTO že je JEDLÉ? Nebudete veriť vlastným očiam! Wau...

Prenádherné dielo!

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CuHegjbOKnS

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Focaccia je mimoriadne chutné pečivo, napadlo by vám, že môžu vyzerať ako umelecké diela?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:12
Remaining Time 0:12
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čo s FIGAMI? Šupnite ich do týchto SLADKÝCH I SLANÝCH RECEPTOV

    Pôvod focaccie sa datuje do starovekého Ríma, kde sa podobné pečivo pieklo na hlinených doskách v peciach. V priebehu storočí sa recept na focacciu vyvíjal a prispôsoboval miestnym ingredienciám a chuťovým preferenciám. Dnes je focaccia neoddeliteľnou súčasťou talianskej kuchyne a gastronomického sveta.

    Toto jednoduché, ale chutné cesto si získalo veľkú popularitu vďaka svojej výraznej chuti a výnimočnej textúre. Focaccia je známa pre svoju krehkú kôrku, ktorá je často ozdobená rôznymi prísadami, ako sú olivy, čerstvé bylinky, soli a olivový olej.

    Ale uznajte, toto už veru nie je obyčajné pečivo!

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.