NAJLACNEJŠÍ OBED z mäsa: Extra CHRUMKAVÉ KURACIE KRÍDELKÁ!
28. 3. 2023, 9:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:29)

Zdroj: DOBRÉ JEDLO
Umyte si ruky, vysúkajte rukávy a pustite sa do toho! Len sa najskôr rozhodnite, na ktorý z našich receptov máte najviac chuť...

Lacný kúsok mäsa je obľúbenou pochúťkou k pivu, vínu, na grilovačke, ale aj "normálne" na obed z rúry, s dobrou prílohou a šalátom.
Kuracie krídelká s karí

Zdroj: Dobré jedlo
Potrite ich marinádou a šupnite do rúry. Presne podľa receptu TU!
Kuracie krídelká v lupienkoch
4 PORCIE, PRÍPRAVA 45 MINÚT + VYPRÁŽANIE
Zdroj: Dobré jedlo
POTREBUJETE:
- 16 kuracích krídelok
- soľ, mleté čierne korenie
- sušený cesnak
- mix drvených korenín (rasca, červená paprika, tymian, nové korenie)
- 1 lyžica polohrubej múky
- 2-3 vajcia
- 200 g kukuričných lupienkov
- olej
- Umyté, osušené kuracie krídelká potrite marinádou pripravenou z 1 lyžice oleja, soli, mletého čierneho korenia, sušeného cesnaku a mixu korenia. Nechajte v chlade odstáť 30 minút.
- Krídelká obaľte v polohrubej múke, v rozšľahaných vajciach a podrvených lupienkoch. Vypražte v panvici na rozpálenom olejom. Podávajte s uvarenou zeleninou a sladko-pikantným dipom.
Pikantné rančerské krídelká
Zdroj: Shutterstock
- 12 kuracích krídel
- 2 vajcia
- 2 - 3 lyžice vody alebo minerálky
- mix korenín podľa chuti (mletá štipľavá paprika, sušená bazalky, bylinková soľ, sušený cesnak)
- strúhanka
- olej
- Krídelká umyte a osušte.
- Vajcia vymiešajte s vodou, zvlášť zmiešajte koreniny so strúhankou.
- Krídelká obaľte vo vajciach a potom v strúhankovej zmesi.
- Rozložte ich v plechu na papieri na pečenie a v rúre vyhriatej na 220 °C pečte asi 30 minút.
- Krídelká otočte a pečte 10 minút. Potom ich znova opatrne otočte a pri 250 °C pečte ešte 5-10 minút. Podávajte s cesnakovým dipom.
Bylinkové krídelká
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Pripravte k nim grilovanú zeleninu a smotanovo-cesnakový dip. Recept nájdete TU>> alebo vo videu vyššie:
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zapečené krídelká v ananásovej marináde
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT + CHLADENIE A MARINOVANIE, 40 MINÚT PEČENIE
Zdroj: Dobré jedlo
- 24 kuracích krídel
- 1 šálka ananásového džúsu
- 2 lyžice zázvorového sirupu (nemusí byť)
- 2 lyžice balzamového octu
- 2 lyžice hnedého cukru
- 4 strúčiky cesnaku
- Do hrnca s nepriľnavým dnom nalejte ananásový džús, sirup, balzamový ocot, pridajte hnedý cukor a prelisované strúčiky cesnaku. Nechajte zovrieť a na miernom ohni varte 2 minúty. Nalejte do veľkej misy a nechajte vychladnúť.
- Do marinády vložte umyté a osušené kuracie krídla a v chlade nechajte marinovať aspoň dve hodiny.
- Krídla môžete položiť na gril, alebo ich pečte v rúre rozložené na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 220 °C asi 40 minút. Podávajte s listovým šalátom a pečivom.
Na ľahký obed alebo večeru pripravte tiež: