Reklama

NAJLACNEJŠÍ OBED z mäsa: Extra CHRUMKAVÉ KURACIE KRÍDELKÁ!

Krídelká na karí

Zdroj: DOBRÉ JEDLO

Reklama

Umyte si ruky, vysúkajte rukávy a pustite sa do toho! Len sa najskôr rozhodnite, na ktorý z našich receptov máte najviac chuť...

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Podcast Dobre jedlo pre Zdravie: Ktoré jarné bylinky vieme využiť pre zdravie aj v kuchyni?

    Lacný kúsok mäsa je obľúbenou pochúťkou k pivu, vínu, na grilovačke, ale aj "normálne" na obed z rúry, s dobrou prílohou a šalátom.

    Kuracie krídelká s karí

    Krídelká na karí.

    Zdroj: Dobré jedlo

    Potrite ich marinádou a šupnite do rúry. Presne podľa receptu TU!

    Kuracie krídelká v lupienkoch

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 45 MINÚT + VYPRÁŽANIE

    Zdroj: Dobré jedlo

    POTREBUJETE:

    • 16 kuracích krídelok
    • soľ, mleté čierne korenie
    • sušený cesnak
    • mix drvených korenín (rasca, červená paprika, tymian, nové korenie)
    • 1 lyžica polohrubej múky
    • 2-3 vajcia
    • 200 g kukuričných lupienkov
    •  olej
    1. Umyté, osušené kuracie krídelká potrite marinádou pripravenou z 1 lyžice oleja, soli, mletého čierneho korenia, sušeného cesnaku a mixu korenia. Nechajte v chlade odstáť 30 minút. 
    2. Krídelká obaľte v polohrubej múke, v rozšľahaných vajciach a podrvených lupienkoch. Vypražte v panvici na rozpálenom olejom. Podávajte s uvarenou zeleninou a sladko-pikantným dipom.

    Pikantné rančerské krídelká

    Zdroj: Shutterstock‎

    • 12 kuracích krídel
    • 2 vajcia
    • 2 - 3 lyžice vody alebo minerálky
    • mix korenín podľa chuti (mletá štipľavá paprika, sušená bazalky, bylinková soľ, sušený cesnak)
    • strúhanka
    • olej
    1. Krídelká umyte a osušte.
    2. Vajcia vymiešajte s vodou, zvlášť zmiešajte koreniny so strúhankou.
    3. Krídelká obaľte vo vajciach a potom v strúhankovej zmesi.
    4. Rozložte ich v plechu na papieri na pečenie a v rúre vyhriatej na 220 °C pečte asi 30 minút.
    5. Krídelká otočte a pečte 10 minút. Potom ich znova opatrne otočte a pri 250 °C pečte ešte 5-10 minút. Podávajte s cesnakovým dipom.

    Bylinkové krídelká

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Pripravte k nim grilovanú zeleninu a smotanovo-cesnakový dip. Recept nájdete TU>> alebo vo videu vyššie:

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Zapečené krídelká v ananásovej marináde

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT + CHLADENIE A MARINOVANIE, 40 MINÚT PEČENIE

    Zdroj: Dobré jedlo

    • 24 kuracích krídel
    • 1 šálka ananásového džúsu
    • 2 lyžice zázvorového sirupu (nemusí byť)
    • 2 lyžice balzamového octu
    • 2 lyžice hnedého cukru
    • 4 strúčiky cesnaku
    1. Do hrnca s nepriľnavým dnom nalejte ananásový džús, sirup, balzamový ocot, pridajte hnedý cukor a prelisované strúčiky cesnaku. Nechajte zovrieť a na miernom ohni varte 2 minúty. Nalejte do veľkej misy a nechajte vychladnúť.
    2. Do marinády vložte umyté a osušené kuracie krídla a v chlade nechajte marinovať aspoň dve hodiny. 
    3. Krídla môžete položiť na gril, alebo ich pečte v rúre rozložené na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 220 °C asi 40 minút. Podávajte s listovým šalátom a pečivom.

    Na ľahký obed alebo večeru pripravte tiež: