Reklama

Martina Schindlerová sa takto zvŕta V KUCHYNI: Zavoňala nám jej polievočka!

Martina Schindlerová

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Krásna speváčka nás presvedčila o tom, že ju to baví nielen v nahrávacom štúdiu, ale hravo funguje aj pri sporáku. Spolu s rodinnou priateľkou Ninkou navarili lahodnú šošovicovo-batatovú polievku. Ako im to spolu išlo, si pozrite vo videu.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Hviezdy na panvici: Martina Schindlerová uvarila super šošovicovú polievku!

    Je polievková!

    "Pravidelne som začala variť, až keď sa mi narodili deti. Takmer denne im už roky robím palacinky a stále im veľmi chutia. Už by som ich upiekla aj poslepiačky! No veľmi rada varím najmä krémové polievky, lebo nahradia aj hlavné jedlo a sú rýchlo hotové. Niekedy si ich prípravu ešte uľahčím v Miomate – prístroji, do ktorého dám naraz všetky pokrájané suroviny, koreniny aj kokosové mlieko. V ňom sa všetko rozmixuje a šetrne uvarí na nízkej teplote," povedala nám Martina. A pustila nám pri tom aj svoj nový singel Šiesty zmysel.

    Šošovicová polievka s batatom

    4 porcie, príprava 30 minút

    POTREBUJETE:

    • pol póru
    • 2 mrkvy
    • 1 lyžica olivového alebo kokosového oleja• pol hrnčeka červenej šošovice (môže byť vopred namočená)
    • 1 batat
    • pol lyžičky kurkumy
    • 1 lyžička sušenej koreňovej zeleniny
    • 1 strúčik cesnaku
    • soľ, mleté čierne korenie

    POSTUP:

    1. Na oleji osmažte nakrájaný pór a mrkvu. Zalejte vriacou vodou, pridajte červenú šošovicu, nakrájaný batat, kurkumu, koreňovú zeleninu a cesnak.
    2. Všetko spolu povarte asi 10 minút, potom osoľte, okoreňte, pridajte kokosové mlieko na zahustenie a rozmixujte ponorným mixérom.
    3. Polievku môžete na tanieri poliať tekvicovým olejom, posypať tekvicovými, slnečnicovými alebo konopnými semiačkami.

    Sýta, zdravá a veľmi chutná polievočka obsahuje vlákninu aj bielkoviny. Pokojne ju môžete servírovať aj s opečenou slaninkou.

    Vyskúšajte aj ďalšie recepty z Dobrého jedla na sychravé dni: