Je polievková!
"Pravidelne som začala variť, až keď sa mi narodili deti. Takmer denne im už roky robím palacinky a stále im veľmi chutia. Už by som ich upiekla aj poslepiačky! No veľmi rada varím najmä krémové polievky, lebo nahradia aj hlavné jedlo a sú rýchlo hotové. Niekedy si ich prípravu ešte uľahčím v Miomate – prístroji, do ktorého dám naraz všetky pokrájané suroviny, koreniny aj kokosové mlieko. V ňom sa všetko rozmixuje a šetrne uvarí na nízkej teplote," povedala nám Martina. A pustila nám pri tom aj svoj nový singel Šiesty zmysel.
Šošovicová polievka s batatom
4 porcie, príprava 30 minút
POTREBUJETE:
- pol póru
- 2 mrkvy
- 1 lyžica olivového alebo kokosového oleja• pol hrnčeka červenej šošovice (môže byť vopred namočená)
- 1 batat
- pol lyžičky kurkumy
- 1 lyžička sušenej koreňovej zeleniny
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Na oleji osmažte nakrájaný pór a mrkvu. Zalejte vriacou vodou, pridajte červenú šošovicu, nakrájaný batat, kurkumu, koreňovú zeleninu a cesnak.
- Všetko spolu povarte asi 10 minút, potom osoľte, okoreňte, pridajte kokosové mlieko na zahustenie a rozmixujte ponorným mixérom.
- Polievku môžete na tanieri poliať tekvicovým olejom, posypať tekvicovými, slnečnicovými alebo konopnými semiačkami.
Sýta, zdravá a veľmi chutná polievočka obsahuje vlákninu aj bielkoviny. Pokojne ju môžete servírovať aj s opečenou slaninkou.
Fotografie z prípravy polievky nájdete VO FOTOGALÉRII. Kliknite tu!
Vyskúšajte aj ďalšie recepty z Dobrého jedla na sychravé dni: