Reklama

Natrite ich na chlieb: Zdravé, sýte a SUPER LAHODNÉ NÁTIERKY!

Vajcová nátierka so sušenými paradajkami.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama

Došla vám pri ich vymýšľaní fantázia? Ešteže nás máte... Ponúkame vám inšpirácie z našej bohatej zásoby. Vymiešajte ich na večeru, budete mať aj na raňajky a desiatu. Tá istá nátierka bude zakaždým trocha iná ak ju posypete alebo obložíte vždy inou zeleninou, bylinkami či semienkami.

Drožďová nátierka

Zdroj: Shutterstock‎

Drožďová nátierka

4 porcie, príprava 20 minút

Potrebujete:

  • 1 biela cibuľa
  • 1 lyžica olivového oleja
  • štipka muškátového orieška
  • trocha masla
  • 1 kocka čerstvého droždia
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička plnotučnej horčice
  • trocha mletej červenej papriky
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Cibuľu nakrájanú na drobno orestujte na oleji a masle. Ochuťte mletým muškátovým orieškom.
  2. Pridajte rozmrvené droždie. Na miernom ohni miešajte, kým sa nerozpustí.
  3. Primiešajte rozšľahané vajcia a miešajte kým sa vytvorí praženica. Odstavte, primiešajte horčicu a vidličkou trocha vymiešajte alebo roztlačte na jemnejšiu konzistenciu. Prifarbite paprikou, osoľte a okoreňte teplú nátierku a natrite na chlieb alebo na hrianku.
×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nela Pocisková listuje v Dobrom jedle: Náš časopis miluje!

    Krémová tuniaková nátierka

    6 porcií, 15 minút príprava

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Tuniaková nátierka s mascarpone.

    Potrebujete:

    • 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave
    • 1 šalotka alebo červená cibuľa
    • 2 lyžičky citrónovej šťavy
    • 1 lyžička dijonskej horčice (prípadne smotanového chrenu)
    • 4 lyžice nátierkového masla
    • soľ, mleté biele korenie

    POSTUP:

    1. Tuniaka sceďte a roztlačte v miske a zmiešajte s nadrobno nakrájanou šalotkou. Pokvapkajte citrónovou šťavou.
    2. Horčicu alebo chren vyšľahajte s maslom, soľou a korením.
    3. Pridajte tuniaka a ešte dobre vymiešajte.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Current Time 
    Duration 
    Remaining Time 
    Loaded: 0%
     
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • captions and subtitles off, selected

      Nátierka zo sušených paradajok

      6 porcií, príprava 15 minút

      Potrebujete:

      • 50 g masla
      • 3 vajcia natvrdo
      • pol lyžice horčice
      • 2 lyžice nakrájaných sušených paradajok v oleji (scedených)
      • 1 väčší strúčik cesnaku
      • 100 g strúhaného údeného syra
      • soľ, mleté čierne korenie alebo čili

      POSTUP:

      1. Maslo vyšľahajte so soľou, nakrájanými vajcami natvrdo, horčicou a paradajkami.
      2. Pridajte pretlačený cesnak a syr a už len premiešajte. Podľa chuti okoreňte. Podávajte na chlebe alebo v prekrojenej žemli posypanú petržlenovou vňaťou alebo klíčkami.

      Ponúkame aj tieto inšpirácie na raňajky či večeru: