Drožďová nátierka
Drožďová nátierka
Zdroj: Shutterstock
4 porcie, príprava 20 minút
Potrebujete:
- 1 biela cibuľa
- 1 lyžica olivového oleja
- štipka muškátového orieška
- trocha masla
- 1 kocka čerstvého droždia
- 3 vajcia
- 1 lyžička plnotučnej horčice
- trocha mletej červenej papriky
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Cibuľu nakrájanú na drobno orestujte na oleji a masle. Ochuťte mletým muškátovým orieškom.
- Pridajte rozmrvené droždie. Na miernom ohni miešajte, kým sa nerozpustí.
- Primiešajte rozšľahané vajcia a miešajte kým sa vytvorí praženica. Odstavte, primiešajte horčicu a vidličkou trocha vymiešajte alebo roztlačte na jemnejšiu konzistenciu. Prifarbite paprikou, osoľte a okoreňte teplú nátierku a natrite na chlieb alebo na hrianku.
Na ďalšej strane nájdete inšpiráciu na tuniakovú nátierku >>>