objednať časopis
všetky kategórie

Došla vám pri ich vymýšľaní fantázia? Ešteže nás máte... Ponúkame vám inšpirácie z našej bohatej zásoby. Vymiešajte ich na večeru, budete mať aj na raňajky a desiatu. Tá istá nátierka bude zakaždým trocha iná ak ju posypete alebo obložíte vždy inou zeleninou, bylinkami či semienkami.

Drožďová nátierka

Drožďová nátierka
Drožďová nátierka
Zdroj: Shutterstock‎

4 porcie, príprava 20 minút

Potrebujete:

  • 1 biela cibuľa
  • 1 lyžica olivového oleja
  • štipka muškátového orieška
  • trocha masla
  • 1 kocka čerstvého droždia
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička plnotučnej horčice
  • trocha mletej červenej papriky
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Cibuľu nakrájanú na drobno orestujte na oleji a masle. Ochuťte mletým muškátovým orieškom.
  2. Pridajte rozmrvené droždie. Na miernom ohni miešajte, kým sa nerozpustí.
  3. Primiešajte rozšľahané vajcia a miešajte kým sa vytvorí praženica. Odstavte, primiešajte horčicu a vidličkou trocha vymiešajte alebo roztlačte na jemnejšiu konzistenciu. Prifarbite paprikou, osoľte a okoreňte teplú nátierku a natrite na chlieb alebo na hrianku.

Na ďalšej strane nájdete inšpiráciu na tuniakovú nátierku >>>